Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP Esenler STK`larla Bulustu!

CHP Esenler STK`larla Bulustu!

CHP Esenler Ilçe Baskanliginin organizasyonuylailçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluslari`nin (STK) baskanlari ve üyeleri ile Giyim kentte bulunan bir otelde kahvaltili toplantida bir araya geldiler.

CHP Esenler STK’larla Bulustu!

CHP Esenler Ilçe Baskanliginin organizasyonuylailçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluslari’nin (STK) baskanlari ve üyeleri ile Giyim kentte bulunan bir otelde kahvaltili toplantida bir araya geldiler.

Toplantiya, CHP genel baskan yardimcilarindan Engin Altay, Veli Agababa, Yasemin ÖnayCankurtaran Istanbul il baskani Cemal Canpolat, parti meclis üyesi Tugba Ütebay, Çetin Soysal, il yöneticileri, Esenler Belediye meclis üyeleri, STK’lar, Muhtarlar ve partililer katildi.
 
CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Utebay ve yönetim kurulu bir hafta öncesinden, “Büyük bulusma” sloganiyla yaptiklari duyurularlaSTK`` lara(sivil toplum kuruluslarina) verecegi kahvaltiya davette bulunmuslardi.

  
 
Kahvaltili “Büyük bulusmada” STK’lar konusacak CHP’liler dinleyecekti. Ancak STK’larin bu davette kismen sorunlarinin olmadigini veya olan sorunlarini anlatmalarinin yetersiz oldugunu gözlemledik.  STK’lar her zamanki gibi kendilerini kim, hangi görüsten olursa olsun davet ettiklerinde dinlerler. Sorunlarinin çok fazla olmasina ragmen, sesiz kalirlar. CHP’nin kahvaltisinda da böyle oldu.
 
CHP Esenler Ilçe Baskanliginin Kahvaltili “Büyük bulusma” sinin Moderatörlügünü CHP Istanbul il Baskan yardimcisi Aksal Örüklü yapti CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Utebay, Kahvaltili toplantinin selamla konusmasini yaptiktan sonra, soru ve cevaplara geçildi.


 
Esenlerde faaliyet gösteren birçok STK Temsilsi söz alarak kendi sorunlarini dile getirdi.
 
Ardindan CHP Genel Baskan Yardimcisi Engin Altay STK Temsilcilerinin sorunlarini birer birer ele alarak çözümleri konusunda hem mecliste hemde parti merkezinde dile getirecegini söyledi.


 
“Bu heyecanla ve coskuyla önce Istanbul’u sonra Türkiye’yi alacagiz”
Altay” Istanbul’un kaderi konaklarda, yalilarda degil sokaklarda çözülecek. Partimizden beklendiler bu çerçevede hayata geçecek. Fatih Istanbul’a hangi kapidan girecegini bilir ve isi sansa birakmaz. Ahmet Aga Remilde gördüklerini bir kâgida yazarak, katladigi kâgidi padisaha uzatmis. “Hangi kapidan gireceginiz bu kâgitta yazili hünkârim! Ama sizden dilegim, kapidan geçip kente girdikten sonra buna bakmanizdir.” Padisah kâgidi alip cebine koymus. Padisah yeni açtirdigi kapidan Istanbul’a girer ve bu kapiya yeni kapi adi verilmis. Genç yasta Istanbul’u Fatih fetih etmistir, o yüzden bizler gençlerimize önem vermeliyiz. Bizler CHP’nin özünden, ruhundan ve misyonumuzdan bir sey kaybetmeden, özellikle Istanbul’da yeni bir yol, siyaset tarzi baslatmaliyiz. Istanbul çok kiymetli, Istanbul Il baskani ne kadar kiymetliyse CHP’ye yeni kaydolmus bir kardesimiz ondan daha kiymetlidir.  Bu heyecanla ve coskuyla önce Istanbul’u sonra Türkiye’yi alacagiz.


 
“Tüm vekillerimiz halkin hizmetindedir”
Konusmasina devamla Altay “Degerli STK temsilcileri, Istanbul’da hangi sorun varsa bizler o sorunu çözmek için mücadele veriyoruz. Istanbul’da söyle bir sorun yasantida CHP Vekilleri bunu Ankara’da gündeme getirmedi, böyle bir sorun bulursaniz ben siyaseti birakacagim. Hiçbir Istanbullu sunu da söylemez, Istanbul büyük sehir veya ilçe belediyelerinde yapilan uygulamalarda, burada bir magduriyet var bu magduriyete sahip çikilmadi kimse diyemez. Çünkü bu konuda parti olarak kadrolarimizla hassas bir sekilde çalisiyoruz. Bakiniz Istanbul bunlara yakismiyor, Istanbul yagmalaniyor, dalan ediliyor. Istanbul halkin çocuklarina yakisiyor, bunu vakti zamani geldiginde gerçeklestirecegiz. Tüm vekillerimiz halkin hizmetindedir, vatandaslarimiza kimse telefonunu kapatamaz, bu konuda Ilçe baskanimiza görev vermisiz. Kimin ne sorunu varsa ilçe baskanina söyleyecek ve bu sorunlari birlikte çözecegiz. STK sorunlarini, özellikle Malatya’nin sorunlarini sikça meclis kürsüsünden dile getiren kardesimiz Veli Agababa, bazen mecliste bize söz birakmiyor.


 
“Bes liralik isi on liraya yaparak halkimizi soymak degildir”
Konusmasinin sonunda Altay “Bugün partimizde hemseri ayi diyetine dayali siyaset yapilmiyor. Partimizde etnisiteye dayali, mezhep agirlikli siyasete yer yok! Bu konuda hepimiz körüz. Basbakanlik ve milletvekilligi koltuguna oturanlarin görevi hizmet etmektir, hirsizliga, yolsuzluga göz yummak degildir. Yapilan hizmetlerin maliyetleri gerçek maliyetten olmalidir. Bes liralik isi on liraya yaparak halkimizi soymak degildir. Bey tül mala dokunanlarin ve bu milletin hakkini yiyenlerden hesap sormak zorundayiz. Önlem alinmazsa birkaç yil içinde Istanbul çöllesecek ve yasanmaz bir hal alacak. Bu gidisin yanlisligina karsi çikmak tarihsel sorumlulugumuzdur. tukaka siyaseti yapanlara birim vermeyiniz. Bizler bu salonlarda toplanip bayrak sallamak istemiyoruz, iktidar olmak için elimizden ne gelirse yapmaliyiz. Halkimiz her seyin üstündedir. Siz degerli STK’lar piknik yaparak, asure kaynatarak, keskek pisirerek görevlerinizi yapmis olmuyorsunuz. Sizlerin görevi ve sorumlulugu büyük, sizler, halkin sorunlarini ve ülkenin sorunlarini bilenler olarak sesinizi çikarmalisiniz, egilmeden bükülmeden hakli meselelerinizde masaya vurmalisiniz. Demokrasinin gelismesi için, ekonominin gelismesi için Türkiye’nin kalpinin attigi bu sehirde söz sahibi ve yetki sahibi siz olmalisiniz” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli