Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

CHP Esenlerde adaylar kesinlesti!

CHP Esenlerde adaylar kesinlesti!

25 Marttaki yapilacak CHP Esenler ilçe kongresinde Adaylar belli oldu. Adayligina kesin gözüyle bakilan is adami Halil Özden Esenler Dörtyol bir Dügün Salonunda genis katilimla adayligini açikladi.

Hasan Gürsoy/gazete esenler

CHP Esenlerde adaylar kesinlesti!

25 Marttaki yapilacak CHP Esenler ilçe kongresinde Adaylar belli oldu. Adayligina kesin gözüyle bakilan is adami Halil Özden Esenler Dörtyol bir Dügün Salonunda genis katilimla adayligini açikladi.

“Artik emret padisahim devrinin bitmesi sizin elinizde”

Adaylik açiklamasinda ilk konusmayi 7 olagan kongre adaylarindan Cafer Turna “biat kültürünü ortadan kaldirmaliyiz. Birlikte siyaset yapan demokratik, sol bir anlayisi ve demokrasinin kurallarini önümüzdeki kongre seçimlerinden sonra hayata geçirmek için buradayiz.

Turna” birilerinin talimati ile baskan ve yönetici olmak sosyal demokrasiye ve CHP yapilmis en büyük kötülüktür. Bugün burada adayligini açiklayan baskan adayimizi taban yoklamasi yaparak tespit ettik. Herkesin görüsünü alarak uzun bir çalisma sonucu Halil Özden dedik. Degerli delege arkadaslarim. Bugünden sonra sizi onurlu bir görev bekliyor. Sizden umut bekleyenleri hayal kirikligina ugratmamalisiniz. Eski aliskanliklarimizdan vazgeçerek, baskanimizi seçtikten sonra çalismalarimiza ara vermeden bilgi birikimimizi seçtigimiz arkadaslarimizla paylasmaliyiz. Siz kendinizi tatmin etmeniz için delege seçilmediniz. Daha özgür daha demokratik bir yapi için hepinizin çalismasini istiyorum. Artik emret padisahim devrinin bitmesi sizin elinizde” dedi.

“Sizlerin isteklerini kabul ederek adayim diyorum”

Cafer Turna tarafindan baskanligini açiklamasi için kürsüye davet edilen Halil Özden delegelerin yogun alkislar ve sloganlariyla kürsüye konusmak için çikti Özden” geçmisten bu güne kadar partimde birçok kademede görev yaptim. Bu gün buradaki bu atmosferi gördükten sonra sizin degerlendirmelerinizi iyi ki dikkate almisim. Kendimi 30 yasinda bir delikanli gibi heyecanli hissediyorum. Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmeye kendime görev azlediyorum. Sizler bana elini tasin altina sokmami söylediniz. Benise; sizler için ve partim için degil elimi kafami bile tasin altina koyarim sizin isteklerinizi kabul ederek adayim diyorum.

“bu çalismalari birlikte yapip birlikte basaracagiz”

Özden “yalniz ben ne kadar güçlü olursam olayim biz olamazsak adayligimin veya baskanligimin hiçbir önemi yoktur. Onun için size diyorum ki bu çalismalari birlikte yapip birlikte basaracagiz. Ben hizli bir insanim benimle sokak sokak dolasacak ev ev dolasacak bikmadan usanmadan çalisacak insanlari yanimda görmek istiyorum bu enerjiyi sizde görüyor ve his ediyorum. Çünkü kadinlarin ve gençlerin çogunlugunu aramizda görmek beni heyecanlandirdi. Hedefimiz Esenlerde bu güne kadar yapilamayanlari yapmak CHP’yi iktidara tasimaktir 3 belediye meclis üyesi ile övünmeyecegiz büyük düsünüp büyük isler yapacagiz” ifadesinde bulundu.

“Din ve mezhep eksenli siyaset ortaçag düsüncesidir”

Daha sonra Halil Özden “degerli arkadaslar, CHP bir mezhep ve din partisi degildir. Kitle Partisidir. Onun için biz siyasetimizi sol degerler ve temellere üzerine yapmaliyiz. din ve mezhep eksenli siyaset ortaçag düsüncesidir. Bu anlayisi yikmak hepimizin en önemli görevidir. Ben emekçi örgütüme güveniyorum, bu günden itibaren emrinizdeyim. Birilerinin parasina güvenerek siyaset yapma devrini kapatacagiz. Ben para verdim sizin fikir ve düsüncelerinize ipotek koydum diye kimse bir sey söyleyemeyecek” dedi.

Konusmasinin sonunda Halil Özden “biz yalniz delege ve emekçi örgütümüze boyun egeriz degerli parti emekçilerimizin verecekleri 50 kurus o birilerinin 50 lirasindan çok degerlidir. Kimseden emir almadan kimseye de biat etmeden partimizi layik oldugu yerlere tasiyacagiz” dedi.

Kürsüden indikten sonra Delegeler ve Partililer tarafindan yogun ilgi gösterilerek tebrikleri kabul etti.



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli