Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Esenlere `ayar` veriyorlar

CHP Esenlere `ayar` veriyorlar

Bilindigi üzere bu hafta CHP kongre sürecini tamamlayarak yeni kadrolarla veya güven tazelemis yönetimlerle delegelerden yola devam yetkisi verildi.

CHP`ye Esenlerde "Ayar" Veriyorlar

Bilindigi üzere bu hafta CHP kongre sürecini tamamlayarak yeni kadrolarla veya güven tazelemis yönetimlerle delegelerden yola devam yetkisi verildi.

Esenler`de de kongre yapildi, yeni ve genç bir baskan seçildi. Esenlerde gerçeklesen kongre aslinda aylar önce konusulmaya baslanmisti. Bu süreç yerel seçimlerde liste tartismasiyla baslayip kongre günü son bulmustu.

Isterseniz kisaca bu yasananlari Halil Özden süreciyle bi hatirliyalim.

CHP’de Suayip Vardar ilçe baskani ilçede oldukca güçlü bir muhalefet ve küskün kesimi vardi hatta CHP Gönülleri diye ayri bir yer açilip ilçeden bagimsiz programlar yapilip CHP Esenlerde daha iyi temsil ediliyordu. Bu sürecin gelismesinin asil nedeni CHP halkin ve örgütün iradesiyle degilde bazi bireylerin odalarda aldiklari kararlarin ilçe örgütünde hayata geçirilmesiydi. Kongre sürecinin  gelismesiyle Suayip Vardar aday olmayacagini açiklayarak veliahti olarak Bülent Ütebay’i aday gösterdi.

Ilçe gönülleri ise güçlü bir aday olarak Halil Özden’i aday gösterdi. nitekim kongre günü Özden  az bir oy farkiyla baskan oldu zafer odalardaki Baronlarin degilde gönüllülerin olmustu. Kongreden hemen sonra kisa bir sürede olsa iyi çalismalar yapilmis Esenlerde CHP dizany edilmeye çalisilmisti taki yerel seçimlere kadar.

Tamda bu sirada yerel seçim sürecinde meclis üyesi hesaplari yüzünden ilçe etkisiz hale getirildi.Yönetimdeki birileri eski kader arkadaslarin dirayetli davranislari sözünde dur sonuna kadar mücadele et.

bu anlamda yerel seçimlerde liste tartismalari yüzünden ilçe tekrar ikiye bölündü. Benim adamim senin adamin tartismasina genel merkez olaya el koyarak ilçe baskan yardimcisi olan Hüseyin Koç’a yetki verdi. listeler son anlarda YSK’ya teslim edildi. Küskünlükler o günde baslamis olmudu.

Seçimden sonra yapilan örgüt toplantisina gazeteci olarak bende katildim.Orda unutmadigim bir konusma yapildi. Konusmayi yapan Çafer Turna sunu söylüyor.“Ben bu partide bir çok kademede görev aldim. Hiçbir zaman gücenmedim, küsmedim ama bu defa bana yapilan büyük bir hakaretti. Ilçede hiçbir sekilde görev almayan bir isim 2. Sirada ben seçilemeyecek bir siraya atildim. Bugünden sonra sadece bu partinin bir üyesiyim ve oy vereni olarak kalacam bir daha görev almayacagim”. Bunu söyleyen Cafer Turna daha sonra ona verilen ilçe baskanlik sözü karsisinda göreve devam etti.Çünkü birilerinin hesaplarini yönetimde olmadan nasil uygulanacakti. Bu anlamda HaliL Özden Milletvekil aday adayi oldu Turna ilçe baskani. Bu süreçten sonra CHP Esenlerde 6 kisilik bir yönetimle devam edildi kadin kollari yok gençlik kollari yok halk yok ilçe yönetimi aslina bakilirsa yok yükmündeydi ve kongreye kadar bu sekilde devam edildi.

7 haziran ve 1 kasim seçimlerinde ise basarisizliktan baska basarilari olmadi. Bunlari kisaca degerlendirdik simdi kongreye ve adaylara gelelim.

Konre öncesi kulislerde bir çok isim konusuluyordu. Adayligini ilk açiklayan Bülent Ütebay sonrasinda Cafer Turna oldu. Asil açiklanmasi beklenen Adnan Kaymakci ise son güne kadar büyük umutlarla herkesi kandirdi ve bir il delegeligi karsiliginda arkadaslarini satarak onlara ders verdi.Sonrada anlasildiki Aday olmayacakmis, Ütebay muhaliflerini oyalama taktigiymis. aslina bakilirsa bu ismi ilk duydugumdada yanlis adamdan umut bekliyorsunuz dedim ama…

Kongre gününe kadar Bülent Ütebay’in baskan olmasini isteyen biriydim. Vizyon ve vitrin olarak iyi genç olmasida avantaj bilgi birikim eksikliginide zamanla giderir eskidende ders almis baronlara bulasmaz diye düsündüm. Kongre günü listesini gördügümde sunu anladimki Ütebay odaya kendini mahküm etmis listedede herhangi bir hükmü olmamis yenilikci olarak beklenen liste Partiye tas üstüne tas ekleyemeyen eski isimlerden olusmus.

Bülent bey ve diger yönetici arkadaslar kimse kusura bakmasin ama sizler bu odalardan yakanizi kurtarmadiginiz sürece bir adim bile ileri gidemezsiniz.

En üzüldügüm konu ise ilçe delege seçimlerinde delege seçimleri partiden alakasiz bir odada gerçeklesiyor ve o odada delege seçimleri yapilirken AKP mahalle Baskanlari bir görevli misali sandigin basinda duruyor olaya tepki gösteren Ilçe baskan yardimcisi orada AKP’liler tarafinda darp ediliyor ve bir öncesinde ayni kisiler tarafinda meclis üyesi darp ediliyor. ben buna sessiz kalacam ve bu kisilerle yakinligiyla bilinen ismide Ilk siradan il delegesi yazacagim demezlermi "bune perhiz bu ne lahana tursusu".


 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli