Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Esenlere Halk Egitim Merkezi kazandirmistir!

CHP Esenlere Halk Egitim Merkezi kazandirmistir!

CHP Istanbul Il Baskan yardimcisi Mimar Aksal Örüklü ?Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi bahçesinde kaçak yapilan bina CHP Esenler Belediye Meclis üyelerimizin sayesinde Halk Egitim Merkezi binasi olarak kullanilacak? dedi.

 CHP Esenlere Halk Egitim Merkezi kazandirmistir!

CHP Istanbul Il Baskan yardimcisi Mimar Aksal Örüklü  “Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi bahçesinde kaçak yapilan bina CHP Esenler Belediye Meclis üyelerimizin sayesinde Halk Egitim Merkezi binasi olarak kullanilacak” dedi.

CHP Istanbul Il Baskan yardimcisi Mimar Aksal Örüklü “CHP’nin Esenlerde yaptigi yapici muhalefet Esenlerimize bir Halk Egitim Merkezi kazandirmistir. Okul Müdürünün, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürünün ve Esenler Kaymakaminin seyirci olup ses çikarmadigi günlerde okulun bahçesinde bulunan agaçlari kesmeden beton döküldü. Dökülen betonla agaçlari da içine alan tuhaf bir temel ortaya çikti. Bir süre beklendi ve halkin tepkisi test edildi, herhangi bir tepki gelmeyince temel içerisinde kalan bu agaçlar kesildi. Sonrasinda Esenler Belediye Baskanligi Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi bahçesinde hummali bir sekilde ruhsati olmayan hatta Ruhsati veren Makam Esenler Belediye Baskanligi bile olsa Ruhsat vermesi mümkün olmayan kaçak insaata basladilar.”

 

Örüklü “ Esenler Belediye Baskanligi yaptigi kaçak insaatin Hangi amaca ve kimlere hizmet edecegini Esenler’den bir sir gibi saklarken CHP’li Belediye Meclis üyelerimiz 01.12.2014 tarihinde Esenler Belediye Meclisinde, sonrasinda IBB Belediye Meclisinde verdikleri önergelerle söz konusu kaçak binayi gündeme tasimislardir.  Önce bir dernege lokal adi altinda tahsis etmek için yapimina baslanilan binanin daha sonra Gençlik Merkezi yapilacagini söylediler son olarak da Esenler Belediye Meclisinde aldiklari karar ile Esenler Kaymakamliginin talebi dogrultusunda Ögretmen lokali yapimina karar verdiler.”

Örüklü “Ögretmen lokali yapilmasina dair alinan kararin üzerinden yaklasik iki yil geçti. Iki yildir atil duran, kullanilmayan bu binanin Ögretmen lokali olarak kullanilmasi yönünde Esenler Belediye Meclisinin Karari olmasina ragmen bugün bu binanin Esenler Belediye Baskanligi tarafindan Halk Egitim Merkezi olarak kullanilacagi Esenler Halkina ilan edilmistir.”

Örüklü “Ögretmen lokali olarak kullanilmasi yönünde alinan Meclis kararini yok hükmünde sayan Esenler Belediye Baskanligini Ögretmenlerimize sikâyet ederken halen kaçak ve Ruhsatsiz olan bu binanin bugün geldigimiz noktada hiç olmazsa Esenler Halk Egitim Merkezi olarak Esenler halkina hizmet verecek olmasi CHP Esenler Belediye Meclis üyelerimizin sayesindedir. Bu vesile ile CHP Esenler Belediye Meclis üyelerine Esenler Belediye Meclisinde yaptiklari basarili çalismalardan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli