Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Gurubu ?Yurtta Sulh, Cihanda sulh? dedi.

CHP Gurubu ?Yurtta Sulh, Cihanda sulh? dedi.

CHP Grubu, Terörü Lanetleyerek Terör Kurbanlarina Saygi Geregi Meclis Çalismasina Katilmadi.. Istanbul Büyük Sehir Belediyesi Meclis Grubu Ankara`daki terör saldirisini kinamak ve terör kurbanlarina saygi geregi için Meclis çalismalarina katilmad

CHP Gurubu “Yurtta Sulh, Cihanda sulh” dedi.

CHP Grubu, Terörü Lanetleyerek Terör Kurbanlarina Saygi Geregi Meclis Çalismasina Katilmadi.. Istanbul Büyük Sehir Belediyesi Meclis Grubu Ankara`daki terör saldirisini kinamak ve terör kurbanlarina saygi geregi için Meclis çalismalarina katilmadi. CHP Grubu: Her zaman ve daima “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demeye devam edecegiz... Meclise önerileri ret edilen CHP gurubu oturumuna katilmadi. Fakat AKP ve MHP üyelerinin oturumu ile meclis görüsmelerine devam edildi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi`nin (IBB) 2016 yili Mart ayi meclis toplantilarinin ilk günü olan Pazartesi günkü birlesiminde Pazar günü aksami Ankara`da yasanan terör saldirisi Meclis üyeleri tarafindan lanetlendi. IBB CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban Grup adina gerçeklestirdigi konusmasinda Terör kurbanlarina saygi geregi bir günlük meclis çalismasinin yapilmamasini önerdi ve bugünkü yas geregi meclis çalismasina CHP Grubunun katilmayacagini sözlü olarak bildirdi. MHP’li 2 üye ve AKP Grubu CHP’nin önerisini kabul etmeyince CHP`li Meclis Üyeleri meclis çalismasina katilmadi.

CHP Grubu: Her zaman ve daima “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demeye devam edecegiz...

 

CHP grubu adina basin açiklamasi meclis toplantisinda okuyan Tonguç Çoban, Ankara`da yasayan terör saldirisini kinayarak "Son aylarda pespese yasanan bu terör olaylari, ülkemizde açik bir istihbarat ve güvenlik zafiyetinin göstergesidir. Bu zafiyetin sorumlulugu ülkeyi yönetenlere aittir ve bunun geregi yerine getirmekle yükümlüdürler. Açik çagrimiz siyasi sorumlularin bir an önce istifa etmeleridir. Inaniyoruz ki her seye ragmen ülkemizin yönü baris, demokrasi ve özgürlükten yana olmaya devam edecektir. Bizi terörle birlikte yasamaya alistirmaya çalisanlara ragmen asla teröre alismayacagiz. Gerçek ve nihai çözümün ülkemizin kurucu degerleri oldugunu bilerek, her zaman ve daima “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demeye devam edecegiz"

 

TERÖRÜ SIDDETLE KINIYORUZ

Ankara’nin merkezinde, Güvenpark’ta sivil vatandaslarimiza yönelik insanlik disi terör olayini siddetle kiniyoruz, lanetliyoruz.

Bu terör olayini gerçeklestiren ve bu olayin arkasindaki güçler, bir kez daha iç barisimizi ve toplumsal huzuru hedef almistir.

 Aralarinda CHP eski Keçiören ilçe baskanimizin da oldugu onlarca vatandasimiz hayatini kaybetmis, çok sayida insanimiz yaralanmistir.

Son aylarda pes pese yasanan bu terör olaylari, ülkemizde açik bir istihbarat ve güvenlik zafiyetinin göstergesidir.

Bu zafiyetin sorumlulugu ülkeyi yönetenlere aittir ve bunun geregini yerine getirmekle yükümlüdürler.

Açik çagrimiz; siyasi sorumlularin biran önce istifa etmeleridir.

Her seye ragmen, ülkemizdeki köklü dayanisma, birlik ve beraberlik duygumuzun; terörün amacina ulasmasini önleyecegine inancimiz tamdir.

 Inaniyoruz ki her seye ragmen ülkemizin yönü, baris, demokrasi ve özgürlükten yana olmaya devam edecektir.

Bizi terörle birlikte yasamaya alistirmaya çalisanlara ragmen, asla teröre alismayacagiz.

Gerçek ve nihai çözümün ülkemizin kurucu degerleri oldugunu bilerek, her zaman ve daima “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demeye devam edecegiz.

CHP Grubu olarak, terör olayinda hayatini kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralilara acil sifalar dileriz.

Halkimizin basi sag olsun.. Kaynak Yön Gazetesi



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı