Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Istanbul 35`inci Il Kongresi Basladi

CHP Istanbul 35`inci Il Kongresi Basladi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul 35`inci Il Kongresinde, görevi biraktigini açiklayarak helallik isteyen CHP Istanbul Il Baskani Murat Karayalçin`in bir delege tarafindan sözü kesilince kisa süreli gerginlik yasandi.

 CHP Istanbul 35’inci Il Kongresi Basladi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul 35’inci Il Kongresinde, görevi biraktigini açiklayarak helallik isteyen CHP Istanbul Il Baskani Murat Karayalçin’in bir delege tarafindan sözü kesilince kisa süreli gerginlik yasandi.

Murat Karayalçin, "Türkiye’nin önünde Kürt sorunun çözümü için CHP’nin elindeki çözüm paketinin disinda hiçbir öneri bulunmamaktadir" diye konustu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul 35’inci Il Kongresi Bostanci Gösteri Merkezi’nde basladi. 2 gün sürecek kongreye, CHP il Baskani Murat Karayalçin, CHP Genel Baskan Yardimcisi Gürsel Tekin, çok sayida CHP’li milletvekili, delegeler ve adaylar katildi. Sehitlere saygi durusu ve Istiklal Marsi’yla baslayan kongrede Ercan Karakas divan baskani seçildi.

Kongrede basin mensuplarinin sorularini cevaplayan CHP Genel Sekreteri ve Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Biliyorsunuz çok siyasi parti var. Su anda benim bildigim kadariyla aktif fiili olarak 50’nin üstünde siyasi parti var ama siyasi partiler içerisinde parti içi mekanizmayi demokrasiyi isleten de tek parti var, o da CHP. Bugün sayin il baskanimiz gerek bugüne kadar yapmis oldugu çalismalarla ilgili biraz sonra hepimize bilgi verilecek,hep beraber izleyecegiz. Yarin da insallah seçim olacak, yeni bir kadro, yeni arkadaslarimizla Istanbul’da yolumuza devam edecegiz. Tabii gelen arkadaslarimiz için çok zor. Altini çizerek söylüyorum, Istanbul’da çok ciddi sorunlar var. Özellikle Istanbul’un imar lobisi ve beton lobisine teslim edilmesi Istanbul’u baska bir noktaya götürdü. Istanbul’da neredeyse insanlar hava alabilecek durumda degil, hava koridorlarinin tamaminin kapandigi, 7 tepenin yok edildigi, trafik sorununa cezayla çare arandigi bir Istanbul’da arkadaslarimizin isi zordur ama zoru basaracagiz" dedi.

Istanbul CHP Il Baskani Murat Karayalçin, yaptigi degerlendirme konusmasinda, "Ben 3 temel sorunumuz oldugunu düsünüyorum. 3 temel sorunu çözmek zorunda oldugumuz inancini tasiyorum. Bunlardan birincisi, CHP’nin sol yönünün, sol yaninin yetersiz kalmasi. Sol yanimizi güçlendirmeliyiz. Ikincisi örgüt yapimizin yetersizligi ve o nedenle degistirilmesi ve 3’üncüsü de siyasetin finansmanidir. Önümüzde 3 tane temel sorun var bunu çözmek zorundayiz. Bu üçgenin sekillendirdigi yerde siyaset yapmak zorundayiz. Örgütlenmeye gidelim, meclisler kuralim. Bu yapi buradayken meclisler insa edelim, yeni kurumlar kuralim. CHP Istanbul Il Örgütü Istanbul çalisanlar meclisini kuralim. Isçisiyle memuruyla partimiz Dogu Güneydogu Anadolu’da yasanan olaylar için 2 milletvekilimizi görevlendirdi. Arkadaslarimiz raporlarini genel merkezimize sunmuslar. Basindan okudum. Ben de bugün 35’inci Istanbul Olagan Il Kongresi’nde onlara sesleniyorum. Istanbul Il Baskani olarak Istanbul’un Rizeli il baskani olarak Güneydogudaki kardeslerime sesleniyorum, sesinizi duyuyoruz. Sizin sorununuz benim sorunumdur. Bizim sorunumuzdur. Türkiye’nin sorunudur. Ne verecek bir karis topragimiz ne de vuracak bir tek yurttasimiz vardir. Ne ver kurtul, ne vur kurtul, severek kucaklayarak kurtul, tam demokrasiyle kurtul biz bunu söylüyoruz. Bana göre silahlar birakilmali, hendekler kapatilmali ve Türkiye zaman yitirmeden toplumsal barisimiz kardesligimiz için görüsmelere baslamali. Türkiye’nin önünde Kürt sorunun çözümü için CHP’nin elindeki çözüm paketinin disinda hiçbir öneri bulunmamaktadir" diye konustu.

Karayalçin’in açiklamalari sirasinda bir delege Karayalçin’in sözünü kesince kisa süreli gerginlik yasandi.

Karayalçin herkese tesekkür ederek görevi biraktigini ve herkesten haklarini helal etmesini istedi.

(IHA)



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı