CHP Istanbul sol kanat, ?diktatörlüge geçit vermeyecegiz?

CHP Istanbul sol kanat, ?diktatörlüge geçit vermeyecegiz?

CHP Istanbul sol kanat, düzenledigi genis katilimli toplantisini Beyoglu TMMO konferans salonunda gerçeklestirdi.

 

CHP Istanbul sol kanat, “diktatörlüge geçit vermeyecegiz”

CHP Istanbul sol kanat, düzenledigi genis katilimli toplantisini Beyoglu TMMO konferans salonunda gerçeklestirdi.

CHP Istanbul sol kanat, Çarsamba (18 Ocak-2017 saat 18.00 da) Beyoglu TMMO konferans salonunda düzenledi.  Türkiye nereye gidiyor ve Çözüm Önerileri” konulu panelde, katilimcilar Özgür birey, örgütlü toplum ve demokratik devleti sonuna kadar savunmak için eylem birlikteliginde karar aldilar.

Panelde, Istanbul’un degisik ilçelerinden gelen katilimcilar Anayasa degisikligi sürecini tek tek görüslerini açiklayarak projelerini ve nasil bir yol izleyeceklerini anlattilar. Konusmacilar,

 “Anayasa degisikligi referanduma giderse sokaklara inecegiz, baskici totaliter bir rejimin ve tek adam diktatörlügünün ülkemizde egemen olmasini istemiyoruz. Bizler RTE’nin seçilmesine karsi degiliz, bizler diktatörlüge, tek adamliga karsiyiz. Bizler bu topraklarda herkesin esit özgür ve kardesçe yasamasini istiyoruz.”diyerek Istek ve taleplerini dile getirdiler.

“ÖNERILERIMIZ, ESITLIK, ADALET VE ÖZGÜRLÜKTÜR”

Konusmacilar panelde” Magdurun da, yoksulun da özgürce fikrini söyleyecegi, kucaklanacagi ve güvence altinda olacagi, özgürlüklerin önündeki engellerin kalkacagi, yarginin bagimsiz olacagi bir anayasanin olmasindan yanayiz.” Egemenlerin halkin gelecegine ipotek koymasina ve iktidar erkinin degisik düsüncelere sapmalarina asla onay vermemeliyiz. Bugün yapilmak istenen demokratik bir anayasa yapmak degil, yapilmak istenen firsatçiliktir. Iktidar partisi, Bahçeli’yi ve yandas basini yanina alarak kafa karistiriyorlar, aklimizla alay ediyorlar. `sayisal üstünlügümüz var, ben istedigimi yaparim`  `ben yaptim oldu` mantigi ile fasist bir anayasa yapmalarina izin vermeyecegiz, ülkeyi ayristirdiklari gibi isin içinden çikilmaz ve telafisi mümkün olmayacak bir yola girdiler. Bizler bu anayasaya ve bu anlayisa dur demeliyiz. Önerilerimiz, esitlik, adalet ve Özgürlüktür.  Yüregimizi ortaya koyduk, diktatörlüge geçit vermeyecegiz. Bu dikta anayasasina hayir dersek… Kazanan Halk olacak, emek olacak.” Söylemine vurgu yaptilar.

Gelin bir olalim, birlikte bu anayasanin halkimizi ayristiracagini herkese anlatalim, gelin bu anlayisa karsi sonuna kadar direnelim. Umutlar hiç tükenmesin. YARINLAR BIZIM . 

Cumhuriyetin kazanimlari Anayasa degisikligi tamamen ortadan kalkacagina vurgu yapan konusmacilar mutlaka bu anayasanin hem meclisten hem de referandumdan geçmemesi için birlikte çalisma karari aldilar.