Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

CHP Kurultayda

CHP Kurultayda

CHP, 26 Subat Pazar Günü Arena`da yapilacak, 16 CHP 26 Subat Pazar Günü yapilacak, 16. Olaganüstü Kurultayin "Sölen" havasinda geçmesi için, kurultay salonundaki hazirliklarina devam ediyor.

CHP, 26 Subat Pazar Günü Arena`da yapilacak, 16 CHP 26 Subat Pazar Günü yapilacak, 16. Olaganüstü Kurultayin "Sölen" havasinda geçmesi için, kurultay salonundaki hazirliklarina devam ediyor.

Ankara Arena Kapali Spor Salonu`nda yapilacak kurultay, delege ve davetlileri salonun disina asilacak "Büyük Demokrasi Söleni`ne Hosgeldiniz" afisiyle karsilayacak. "Demokrasi" ve "Özgürlük" temasinin agirlikli olarak islenecegi kurultay salonunun duvarlarina "Herkes Için Hak ve Adalet; Herkes Için Demokrasi", "Önce Parti içi Demokrasi, Önce Örgütün Sesi", "Demokratik Tüzük ile Tam Demokrasi", "CHP; Türkiye`nin Teslim Alinmayan Tek Kalesi" gibi sloganlarin yer alacagi afisler asilacak.

Genel merkez, salonda "özgürlügün rengi" olarak adlandirdigi mavi ile CHP`nin kurumsal kimliginin rengi olan kirmiziyi agirlikli olarak kullanacak. Salonda, Kiliçdaroglu`nun fotografi Atatürk ile birlikte asilacak, CHP ve Türk Bayragi da salondaki yerini alacak.

-7 BÖLGEDEN Oyun-

Kurultay için, ünlü dans grubu Anadolu Atesi de bir gösteri sergileyecek. Anadolu Atesi, Türkiye`nin yedi bölgesinden Oyunlar sunacak.

Kurultaya örgütlerden yogun bir katilim basvurusunun yapildigi belirtilirken, bu basvurularin 30 bini astigi ifade edildi. Kurultaya eski milletvekilleri ile partinin eski yöneticilerinin de davet edildigi belirtildi. Basinin ilgisinin yogun olmasi beklenirken, ulusal ve uluslar arasi olmak üzere 600`ü askin, basin mensubunun kurultayi izlemek için talepte bulundugu kaydedildi.

CHP`nin 16. Olaganüstü Kurultayina Türkiye`deki bütün yabanci misyon temsilcilikleri de davet edildi. Ayrica Sosyalist Enternasyonal, Avrupa`daki sosyal demokrat ve sosyalist partilere davetiye gönderildi. Yabanci konuklar için salonda simültane tercüman da olacak.

Öte yandan, Türkiye`den edebiyat, sanat ve medya dünyasindan birçok isme davetiye gönderildigi belirtilirken, bu kesimlerden de genis katilim olacagi ifade edildi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Erdogan Toprak da birlik ve bütünlük içinde "büyük demokrasi sölenini" Türkiye`ye örnek bir biçimde gerçeklestireceklerini söylerken, "Partimizin anayasasini en genis katilim ve müzakerelerle hazirliyoruz ve ortaya çikan metni kurultay delegemizin degerlendirmesine sunacagiz. Kendimizden baslayarak demokrasi ve özgürlükleri en genis çerçevede yasama geçirecegiz ve basta AKP olmak üzere bütün partilere örnek olacagiz. Önce parti içi demokrasiyi eksiksiz yerlestirecegiz, sonrada ülkenin tümünde tam demokrasinin gelismesi ve yerlesmesi için mücadele edecegiz" dedi.
 
(ANKA)


  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli