Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP’li Basarir ‘Böyle bir tesadüf olabilir mi?’ diye sordu

CHP’li Basarir ‘Böyle bir tesadüf olabilir mi?’ diye sordu

Bakanligin ihalesi tanidik adrese gitti,CHP’li Basarir ‘Böyle bir tesadüf olabilir mi?’ diye sordu

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin pazarlik usulü ile 3 aylik araç ve is makinesi kiralama ihalesini kazanan Küre Insaat, eski ortaklari AKP Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve GENAR Arastirma Sirketi’nin sahibi Ihsan Aktas olan Erk Haberlesme ile ayni adreste çikti. CHP’li Ali Mahir Basarir, “Böyle bir tesadüf olabilir mi? Rakam yaklasik 15 milyon TL. Ihale nasil verilmis?” diye sordu.

Bakanligi’nin 24 Aralik’ta pazarlik usulü ile düzenledigi 3 aylik araç ve is makinesi kiralama ihalesini kazanan Küre Insaat sirketinin, eski ortagi AKP Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve GENAR Arastirma Sirketi’nin sahibi Ihsan Aktas olan Erk Haberlesme ile ayni adreste bulundugunu söyledi.

CHP’li Basarir, süreci söyle anlatti: “Besli çete disindaki bu ag günden güne büyüyor. Yandas arastirma sirketleri, Istanbul AKP Il Baskani ve birçok sirket. Gerçekten kirlenmis bir yapiyi görüyoruz. Bizim paramizi yandaslarina peskes çekiyorlar. Yeni bir olay ve yine Ulastirma ve Altyapi Bakanligi. 24.12.2021 tarihinde 21/b yani pazarlik usulü ile 3 Aylik Araç ve Is Makinesi Kiralanmasi ile Soför/Operatör Çalistirilmasi Hizmet Alimi Isi ihalesine çikmistir. Ihaleyi kazanan firma Küre Insaat’tir. Küre Insaat’i bir köseye koyalim çünkü çok önemli bir özelligi var. Bu sirket Erk Haberlesme ile ayni adrestedir. Adres de Sair Ziyapasa Cd. Akgün Ismer No: 37/1 Beyoglu’nda gözükmektedir. Bu sirketlerin web sitesine baktigimizda her seyiyle ayni yani iki kardes sirketten bahsediyoruz.”

“IHALEYI KIMIN ALDIGI ASLINDA BELLI”

Erk Haberlesme’nin ortaklarindan bahsetmenin olayin nasil bir yolsuzluk oldugunu ortaya koyacagini ifade eden CHP’li Basarir, “Kim bu Erk Haberlesme’nin eski ortagi? Birisi AKP Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, digeri ise iktidara yakinligi ile bilinen GENAR Arastirma Sirketi’nin sahibi Ihsan Aktas’tir. Ihaleyi aslinda kimin aldigi belli. Böyle bir tesadüf olabilir mi? AKP Il Baskani, AKP’nin hizli davulcularindan, savunucularindan Ihsan Aktas. Rakam yaklasik 15 milyon TL. Ihale nasil verilmis? Adrese teslim 21/b ile” dedi.

“BIZE BU EVRAKLARI ULASTIRAN MEMURLARI DEGIL AHLAKINIZI SORGULAYIN”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun sorgulamasi gerekenin memurlar degil, ülkeyi yönetenlerin ahlaki oldugunu söyleyen CHP’li Basarir, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Ulastirma ve Altyapi Bakani benim bu evraklara, bu belgelere nereden ulastigimi sorguluyorsun, memurlari topluyorsun ve herkesi uyariyorsun. Siz memurlarinizi sorgulamayin, ahlakinizi sorgulayin. Sorgulanmasi gereken sey benim bu evraklara nasil ulastigim degil, sorgulanmasi gereken bu ülkeyi yönetenlerin ahlaki durumudur. Evet, adres ayni, sirketlerin logolari ayni, ortaklar belli. Peki simdi ne diyeceksiniz? Çikin, cevap verin.”



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli