Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP'li 39 ilçe baskanindan ortak açiklama: Kaftancioglu, sonuç ne olursa olsun partimizin Istanbul Il Baskani’dir

CHP'li 39 ilçe baskanindan ortak açiklama: Kaftancioglu, sonuç ne olursa olsun partimizin Istanbul Il Baskani’dir

Istanbul'daki CHP ilçe baskanlari ortak açiklama yaparak CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu'nun parti üyeliginin Yargitay tarafindan düsürülmesine tepki gösterdi.

CHP'nin Istanbul'daki 39 ilçe baskani, ortak bir açiklama yaparak Yargitay'in hakkindaki siyaset yasagini yürürlüge koyarak parti üyeligini düsürdügü CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu'na destek verdi.

Ilçe baskanlari yaptiklari açiklamada, "Dr. Canan Kaftancioglu, yaratilmis ve tarafimiza iletilmis sonuç ne olursa olsun, partimizin Istanbul Il Baskani’dir. Istanbul’un 39 ilçe baskani olarak buradan söylüyoruz ki; Istanbul Il Baskanimiz Canan Kaftancioglu’nun önderliginde, Istanbul’un her sokaginda, her kösesinde, her mekâninda, halkimiz için çalismaya devam edecegiz" dedi.

Istanbul'un 39 CHP'li ilçe baskani; Yargitay’in, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun parti üyeligini düsürmesinin ardindan ortak bir basin açiklamasi yapti.

"Türkiye bu iktidara mahkûm degildir" denilen açiklama söyle:

“TÜRKIYE HER GEÇEN GÜN YARGININ DAHA FAZLA ARAÇSALLASTIRILDIGI BIR SÜREÇ YASAMAKTADIR"

  • Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi’nin Istanbul Il Baskanimiz Dr. Canan Kaftancioglu’nun üyeliginin düsürülmesi yönündeki bildirimi, Türkiye’nin içinde bulundugu haksizlik ve hukuksuzluklarin geldigi noktanin son örnegidir. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun tam 5 yil önce hak-hukuk-adalet siari ile baslattigi büyük Adalet Yürüyüsü’nün yil dönümünde görüyor ve biliyoruz ki Türkiye; her geçen gün yarginin daha da fazla araçsallastirildigi bir süreç yasamaktadir. Iktidar; kendisine tehdit olarak gördügü tüm toplum kesimlerini ve bireyleri yargi sopasi ile yola getirecegini zannetmektedir. Canan Kaftancioglu’na yönelik baslatilan yargi süreci ve ortaya konulan sonuçlari basindan bu yana tam anlamiyla evrensel hukuk normlarinin disindadir. 

"SONUÇ NE OLURSA OLSUN KAFTANCIOGLU PARTIMIZIN ISTANBUL IL BASKANIDIR"

  • Tüm vatandaslarimiz bilmektedir ki, bu hukuksuz sürecin temel sorumlusu AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’dir. Siyaseti kendi magduriyeti üzerinden insa eden Recep Tayyip Erdogan bilmeli ve anlamalidir ki, CHP'liler savas meydanlarinda kurulmus bir partinin mensubudur. Üyelikleri bir inanç, yürek ve emek isidir; sade bir üyelik kaydina indirgenemez. Dr. Canan Kaftancioglu, yaratilmis ve tarafimiza iletilmis sonuç ne olursa olsun, partimizin Istanbul Il Baskani’dir. Istanbul’un nefes almasina, Istanbullularin gelecege umutla bakmasina neden olan siyasi performansinin, bazilarinin korkusu olmasi normaldir. Ancak korkunun ecele faydasi yoktur. Istanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yaninda iktidarlarini kaybeden, ülkenin soyulmasina, talan edilmesine, haksizlik ve hukuksuzluklarla insanlarimizin umudunun çalinmasina neden olanlarin korkusu olmaya devam edecektir.

"TÜRKIYE BU IKTIDARA MAHKÛM DEGILDIR"

  • Türkiye bu iktidara mahkûm degildir. Ülkenin gerçek sorunlari olan yoksulluk, issizlik, esitsizlik, haksizlik ve hukuksuzluklarin çözümü için biz variz. Ülkenin geleceginden kaygili gençlerimiz, her gün yasam alani daraltilan kadinlarimiz, emegi sömürülerek açliga mahkûm edilen emekçilerimiz, insanca bir yasam için çalisacak bir is bulamayan issizlerimiz, yoksulluga mahkûm emeklilerimiz; mutlu, huzurlu, refah içinde bir ülke için bize katilin. 
  • "KAFTANCIOGLU'NUN ÖNDERLIGINDE HALKIMIZ IÇIN ÇALISMAYA DEVAM EDECEGIZ"

    • Istanbul’un 39 ilçe baskani olarak buradan söylüyoruz ki; Istanbul Il Baskanimiz Canan Kaftancioglu’nun önderliginde, Istanbul’un her sokaginda, her kösesinde, her mekâninda, halkimiz için çalismaya devam edecegiz. Hali hazirda baslatmis oldugumuz hane ziyaretleri ile halkimiz ile bulusmaya devam edecegiz. Genel Baskanimizin çagrisi ile bize katilan üyelerimizin sayisini arttirmaya devam edecegiz.

    • Cumhuriyetin ikinci yüzyilinda, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi hedefe dogru azim ve kararlilikla yürümeye devam edecegiz. Geliyor gelmekte olan.


  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı