Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

CHP'li Imranli Belediye Baskani Murat Açil hayatini kaybetti

CHP'li Imranli Belediye Baskani Murat Açil hayatini kaybetti

Sivas'in Imranli ilçesinde meydana gelen trafik kazasinda yaralanan belediye baskani Murat Açil kurtarilamadi. Aci haberi Sivas Valisi Salih Ayhan duyurdu. Ölüm haberinin duyulmasinin ardindan CHP kanadindan art arda taziye mesajlari geldi.

Sivas'ta hafif ticari araç ile otomobilin çarpismasi sonucu, aralarinda Imranli Belediye Baskani Murat Açil'in da bulundugu 4 kisi yaralanmisti. 

Aralarinda Imranli Belediye Baskani Açil'in da oldugu yaralilar, çevredeki hastanelere sevk edilmisti. Kaza sonrasi hastaneye kaldirilan Açil yasamini yitirdi.

Açil, Mart 2019'daki yerel seçimlerde CHP'den aday olmus ve yüzde 38 oyla belediye baskani seçilmisti. Evli ve 4 çocuk babasiydi.

ACI HABERI VALI DUYURDU

Kazanin ardindan Imranli Devlet Hastanesi'ne giden Vali Salih Ayhan, bina önünde toplanan ilçe halkina aci haberi duyurdu.

Vali Ayhan burada yaptigi açiklamada, "Bugün çok üzüntülüyüz, hüzünlüyüz. Saat 12.00 civarinda kaza ihbari geldi. Imranli'ya giden Belediye Baskani Murat Açil kardesimizle birlikte 8 kisinin karistigi bir olay. Su an itibariyla bu bilgiyi aktarmak kolay degil. Çok üzüntülüyüz. Murat Açil Beyefendiyi maalesef kaybettik. Doktorlarimizin tüm müdahalelerine ragmen maalesef kurtarilamadi. Olay aninda kalbi duruyor. Arkadaslarimiz kaza yerinde müdahale ediyor, geri döndürüyorlar ama hastanede tekrar kalbi duruyor. Saglikçilarimiz elinden gelen tüm gayreti gösterdiler ama maalesef kaybettik. Diger araçtaki 7 kisi de hepsi Sivas'a sevk edildi. Ayni aileden 7 kisi. Orada da 2 yaralinin durumu agir. Onlar da yakinen takip edilmektedir. Kazada ihmal durumu nedir bilemiyoruz, savcilarimiz adli sorusturmayi yapiyor. Ben sevenlerine, ilçe halkimiza tüm Sivas'a bassagligi diliyorum" dedi.

YARALILAR AYNI AILEDEN

Kazada yaralanan ayni aileden diger araç sürücüsü Bekir Demir ile Mehmet, Tugba, Eyüp, Ismail, Yaren Su ve Eslem Demir´in hastanelerdeki tedavilerinin sürdügü bildirildi. Yaralilardan 2'sinin durumunun kritik oldugu ifade edildi.

KILIÇDAROGLU VE IMAMOGLU'NDAN BASSAGLIGI MESAJI

Aci haberin duyulmasinin ardindan CHP kanadindan art arda taziye mesajlari geldi.

Sosyal medya hesabindan bir paylasimda bulunan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Acimiz çok büyük! Geçirdigi trafik kazasi sonucu aramizdan ayrilan Imranli Belediye Baskanimiz Murat Açil’a Allah’tan rahmet diliyorum. Basimiz sag olsun!" ifadelerini kullandi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu da Twitter'dan yaptigi paylasimda "Geçirdigi trafik kazasi sonucu hayatini kaybeden Sivas Imranli Belediye Baskanimiz Murat Açil'a Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifa diliyorum. Imranli ilçemize, baskanimizin yakinlarina ve sevenlerine bassagligi diliyorum" dedi.

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu