Tarih: 01.10.2015 14:11

CHP`li Mutlu Gazetecilerin Gününü Kutladi

Facebook Twitter Linked-in

 CHP’li Mutlu Gazetecilerin Gününü Kutladi

Gazetecilerin, gelecek adina kaygisi olmadan, özgür bireyler olarak halkin haber almasini saglamalidirlar ve gazetecilerin önlerindeki tüm antidemokratik engellerin kalkmasini diliyorum diyen Bayrampasa CHP Ilçe Baskani Hasan Mutlu10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü yerel basina verdigi kahvaltida kutladi.


 
Adapark’taki bir restoranda gerçeklestirilen kahvaltiya, Bayrampasa CHP Ilçe Baskani Hasan Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri Fettah Dindar, Ibrahim Kahraman, Yusuf Akgün ve Halil Yerli ile birlikte yerel basin mensuplari Bayrampasa Haber Gazetesi Yilmaz Birinci, Istanbul Haber Gazetesi Mustafa Yücel,7/24 Esenler Haber Hüseyin Koç ve Musa Bazin, Gazete Esenler Hasan Gürsoy, Esenler Time Erdogan Aksu, Bölgede Ilk Haber Yildiray Yilmaz, Bayrampasa Gündem Mehmet Ceylan ve Ilknur Onur, Pasa vizyon Cemil Saglam, Aydin ses gazetesi Murat Aydin katildilar.

Bayrampasa CHP Ilçe Baskani Hasan Mutlu kahvaltinin ardindan açiklamalarda bulundu.
Mutlu: “Halkimizin günlük yasanan olaylarla ilgili bilgi almasini saglayan siz gazetecilersiniz. Gazetecinin olmadigi bir yerde sosyal yasamin ve iletisimin olmasi mümkün degildir. Basinin demokratik bir ortamda çalisamadigi ülkelerin, sehirlerin ve belediyelerin gelismesi mümkün degildir. Dünya da tutuklu gazeteci sayisina baktiginizda en fazla tutuklu gazetecinin oldugu bir ülkede yasiyoruz. Eger bir gazeteci bir olayi duydugu gibi bildigi gibi yazamiyorsa, anlatamiyorsa ve halka indiremiyorsa, sadece yönetenlerin verdigi bilgiler dogrultusunda halka anlatiyorsa orada demokrasiden ve hukuktan bahsetmek mümkün degildir. Onun için basin özgür olmalidir.

Yerel yönetimler asla bülten ve gazete çikartmamalidirlar

Tabi gazeteciligin cefasini çekende siz yerel gazetecilersiniz. Çok zor sartlara ragmen büyük özveri ile çalisan siz yerel gazetecileri de takdir ediyorum. Suan itibari ile baktiginiz zaman yerel yönetimler gazete ve bülten çikartiyorlar. Ama bana göre yerel yönetimler asla bülten ve gazete çikartmamalidirlar. Sizin gibi yerel gazetecilere önem vererek bütün çalismalarini sizlerin üzerinden yapmasi gerektigini düsünüyorum. 

Vurup kirip, dökelim siyaseti yapmiyoruz 
Bayrampasa Belediyemizin maddi durumu iyi olmayan vatandaslarimiza dagittigi kömürler ile ilgili yasanan olaylar basina yansidi. Bu konuyla alakali Belediye Meclis Üyelerimiz Fettah Dindar ve Ibrahim Kahraman da, çalismalarini sürdürüyorlar. Meclis Üyelerimiz bu konuyu bize ilk aktardiklarinda bizde Ilçe Yönetimi’ndeki arkadaslarimiza aktardik ve bir degerlendirme yaptik. Biz kesinlikle agresif  siyaset yapmiyoruz. Yani öyle vurup kirip, dökelim gibi bir siyaset yapmiyoruz. Biz ilk planda gerekli girisimlerimizi yaptik. Bundan sonra kömürle ilgili kontrol mekanizmalarinin nasil çalistigini görmek istiyoruz. Yani bundan sonraki süreçte ayni durum devam mi edecek, yoksa gerekli önlemler alinacak mi? Bunu hep beraber takip edip görecegiz. Onun için önümüzdeki 10 günlük süreç çok önemli. Bizde Belediye Meclis Üyesi arkadaslarimizla bir toplanti yapacagiz ve kömür isiyle ilgili son olaylari tekrar gözden geçirecegiz. Eger bir eksiklik varsa ona göre gerekli girisimlerimizi yapacagiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —