Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP’li Sahin, ‘Esenler Belediye Baskani’nin seçim vaadi, IBB mülkü üzerinden sov yapmaktir’ dedi

CHP’li Sahin, ‘Esenler Belediye Baskani’nin seçim vaadi, IBB mülkü üzerinden sov yapmaktir’ dedi

CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, “Imar planlarinda cemevi yeri bile ayirmayan ve cemevi dernek baskanlarina ‘projesini bile yaptirdim’ diye görseller dagitan Tevfik Göksu’yu samimi bulmuyoruz” dedi.

Esenler Belediyesi, 2019 yilinda Alevi kurumlarina verdigi ilçede yer ve cemevi sözünü yerine getirmezken adres olarak IBB’nin 20 yilligina belediyeye tahsis ettigi yeri gösterdi. CHP’li Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Sahin, belediye baskani Tevfik Göksu’ya tepki göstererek “Seçimler öncesinde Alevilerle yapilan toplantida verilen söz yerine getirilmemis. Simdi de IBB’nin mülkü üzerinden sov yapiyorlar” dedi.

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, 2019 yerel seçimleri öncesinde Alevi yurttaslarin oyunu almak için Hakki Baser Spor Salonu’nda düzenlenen toplantida, “Arkadaslarin benden istedikleri sadece bir cemevi yeri. Ben de arkadaslara sizi 10 yil beklettim, bugün size yer vermek dogru olmaz, cemevi yapip verecegim” ifadelerini kullandi. Seçimlerin ardindan ise belediyeye ait Çiftehavuzlar Mahallesi Sarigöl Caddesi üzerinde bina yapilmasi için Anadolu Canlar Dernegi, Esenler Pir Sultan Abdal Dernegi ve Esenler Hacibektas Veli Kültür arasinda protokol imzalanmasi için Tevfik Göksu’ya yetki verildi. Ancak aradan geçen iki yilda Alevi yurttaslarin ibadetlerini yapmasi için söz konusu adreste cemevi yapimi için herhangi bir adim atilmazken geçen günlerde ise IBB tarafindan Esenler Belediyesi’ne 20 yilligina hibe edilen ve veterinerlik müdürlügü olarak kullanilan bina cemevine dönüstürüldü. 

‘GÖRSEL DAGITIYOR’

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Sahin ise Tevfik Göksu’nun mülkiyeti IBB’ye ait olan yeri cemevi olarak göstermesine tepki gösterdi. Ilçede TÜRGEV ve benzeri vakiflar ile çesitli yöre derneklerine dahi belediyeye ait yerlerin verildigini söyleyen Sahin, “TÜRGEV ve benzeri vakiflara belediyeye ait arazi tahsis edilirken Alevi yurttaslara bu hak çok görülmüstür. Simdi de IBB’nin mülkü üzerinden sov yapiyorlar. Imar planlarinda cemevi yeri bile ayirmayan ve cemevi dernek baskanlarina ‘projesini bile yaptirdim’ diye görseller dagitan Tevfik Göksu’yu samimi bulmuyoruz. Geldigimiz nokta borçlari karsiligi ibadet yerlerini satisa çikaran anlayisin günü kurtarmaya yönelik bir çalismasidir” diye konustu.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı