Tarih: 09.05.2015 20:09

CHP`lilerden 8 dilde `Baris Zinciri`

Facebook Twitter Linked-in

 CHP`lilerden 8 dilde "Baris Zinciri"

CHP Istanbul Il Baskanligi Galata Köprüsü üzerinde ‘Baris Zinciri’ olusturdu. Etkinlige CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Genel Baskan Yardimcisi Sezgin Tanrikulu da destek verdi.

CHP Istanbul Il Baskanligi, son günlerde artis gösteren terör olaylarini protesto için Istanbul’da ‘Baris Zinciri’ olusturdu. Galata Köprüsü üzerinde binlerce CHP’nin katilimiyla gerçeklestirilen etkinlige CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Baskan Yardimcisi Ismet Sezgin, CHP il ve ilçe teskilati yöneticileri ve CHP’li vatandaslar katildi.

Etkinlik Yeni Cami tarafinda baslayan yürüyüsle basladi. Ardindan Galata Köprüsü üzerinde toplanan CHP’liler ellerinde Türk Bayraklari ve parti bayraklariyla baris için destek verdi.
Burada seçim otobüsünün üzerine çikarak kalabaliga hitap eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “bugün burada olmamizin temel sebebi 2003 yilinda göstermis oldugumuz Orta Dogu kirli savasinda dur demenin bir benzerini bugün burada yapiyoruz. Hatirlarsaniz Irak operasyonunda CHP olarak çok önemli mücadeleler ettik ve egemen güçlerin Orta Dogu cografyasindaki taseronlugunu yapmayalim uyarilarimiza ve ikazlarimiza ragmen ne yazik ki bugün görüyoruz ki Türkiye’deki bu iktidar tamda bu Orta Dogu cografyasindaki kirli savasin merkezinde oluverdi” dedi.

Gürsel Tekin, baris eylemlerine devam edeceklerini belirterek, “Uzun süredir planlamis oldugumuz bir eylemdi. Bu eylemin devami da gelecektir. Bodrum’daki kardesimizin, bebegimizin ölümü belki bütün küresel dünyayi ayaga kaldirmis olabilir” diye konustu.
“CHP, tezkereye evet dedi” seklindeki elestirileri degerlendiren Tekin, “Iki seyi birbirine karistiriyoruz. Onun gerekçesiyle, bugün bunun gerekçesini birbirine karistirmayalim. Tezkereye baktigimizda 2003 dahil olmak üzere bütün dönemlerde tezkere vardi. CHP olarak elbette biz bu durusumuzu hep sergiledik. Baris durusumuzu 1 Mart tezkeresinden itibaren çok yüksek sesle ifade ettik. Burada söyle bir sorun var. Daha iki gün önce ISID terör örgütü tarafindan bir kardesimiz sehit oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak savasin karsisinda ayni duyarliligi sergiledigimizi hepiniz çok iyi biliyorsunuz” seklinde konustu.
Tekin’in yaptigi konusmanin ardindan hep beraber gökyüzüne baris güvercini ve kirmizi-beyaz renkli balonlar salindi. Etkinligin ardindan toplanan kalabalik buradan ayrildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —