Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

CHP`lilerin AKP Il binasina yürüyüsüne polis engeli

CHP`lilerin AKP Il binasina yürüyüsüne polis engeli

CHP Istanbul Il Baskanligi`nin Istanbul örgütüne yaptigi çagri üzerine Sütlüce`de toplanan binlerce CHP`li, AKP Il Baskanligina yürüyüsüne polis engel oldu.

CHP’lilerin AKP Il binasina yürüyüsüne polis engeli

CHP Istanbul Il Baskanligi’nin Istanbul örgütüne yaptigi çagri üzerine Sütlüce’de toplanan binlerce CHP’li, AKP Il Baskanligina yürüyüsüne polis engel oldu.

Polisin genis güvenlik önlemleri aldigi bölgede CHP’liler, Genel Baskanlari Kemal Kiliçdaroglu’na destek sloganlari atti. Türk bayraklari ve CHP flamalari tasiyan kalabalik yürüyüse geçmek istedi. Polis müdürleriyle CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat arasinda yapilan görüsmelerin ardindan grubun Haliç Kongre Merkezi girisine kadar yürümesine izin verildi.


Polisin izin verdigi alana kadar AKP hükümetinin aleyhine atilan sloganlarla yürüyen partililer, ellerindeki siyah çelenkle basin açiklamasinin yapilacagi alana geldi. CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat burada coskulu kalabaliga açiklama yapti. Açiklamaya CHP Istanbul Milletvekilleri Enis Berberoglu, Sezgin Tanrikulu, Gülay Yedekçi ve Onursal Adigüzel de katildi.


"12.5 Milyonu Zor Tutuyoruz"
Cemal Canpolat, "12.5 milyon oy alan bir partinin genel baskaninin önüne mermi atanlar sunu bilsinler ki, 12.5 milyon insani evlerinde zor tuttugumuzu bilmelerini istiyorum" dedi.

"Genel Baskanimiz Geldiginde Emniyete Bildirmeyecegiz"
Sehit cenazesi konusunda Emniyet Müdürlügü’nün kendilerine yanlis bilgi verdigini söyleyen Canpolat, "Ilk olarak cenazelerin Emniyet Müdürlügü’nden kalkacagi söylendi. Gecenin geç saatine dogru yapilan bir organizasyonla Fatih Camii’ne tasindi. Anlasiliyor ki devletin içinde baska bir çetenin varligi söz konusu. Ana muhalefet partisinin güvenligini alamayan bir devlet, sayginligi olmayan bir devlet anlamina gelir. Ama su bilinsin; genel baskanimiz Istanbul’a geldiginde emniyete bildirmeyecegiz,
Güvenligi biz alacagiz" ifadesini kullandi.


"Cebine Yumurtayi Koyacak"
"CHP ölen, öldürülen sehit düsen o minicik çocuklar, polisler ve bu yurttaslarimizin hesabini soracak" diyen Il Baskani Canpolat, "Bu ülkenin birligini sonuna kadar saglayacagiz. Su bilinsin; bir kez daha cenazelerde provokasyon yapilip emniyet seyrettigi takdirde, CHP’liler her cenaze törenine binlerce kisiyle katilacak. Cebine yumurtayi koyacak. AKP’den kim gelirse kafasina indirecek" diye konustu.

"Genel Baskanin Güvenligini Saglayacagiz"
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun 12’sinde Istanbul’a gelecegini belirten Canpolat, "Istanbul’a geldiginde bütün gençlik örgütlerimize talimat verdik. Güvenlik için. Çünkü bu ülkeyi yönetenlerin yeterli olmadigi anlasiliyor. Ismet Inönü’nün dedigi gibi ’Namuslular namussuzlar kadar cesaretli olmasa biz... Bütün yandas medyaya, yanlis propagandaya ragmen bu ülkeyi savunacagiz" seklinde konustu.

CHP’lilere Köprü Üzerinden Yumurta Atildi
Il Baskani Cemal Canpolat’in açiklamasinin ardindan kalabalik olaysiz dagildi. Bir grup CHP’linin otobüslere binisi sirasinda Haliç Köprüsü’nden üzerlerine yumurta atildi. Polisin köprü üzerinde tedbir almamasina tepki gösteren partililerle, bazi polisler arasinda tartisma yasandi. Tartisma sirasinda polis gaz sikti. Gerginlik partililerden bir grubun araya girmesiyle büyümeden önlendi.

 



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı