Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Maltepe'de Ali Cengiz Erol güven tazeledi!

CHP Maltepe'de Ali Cengiz Erol güven tazeledi!

Maltepe Belediyesi Yalçin Kizilay Kapali Spor Salonunda gerçeklesen CHP Maltepe Olaganüstü Kongresinde Ali Cengiz Erol güven tazeledi

Haber/Elmas Aydogan

Olaganüstü gerçeklesen Kongreye Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, CHP Tuzla, Pendik, Üsküdar ve Beykoz ilçe Baskanlari, HDP, DEVA ve Gelecek Partisi Maltepe ilçe Baskanlari, STK Temsilcileri partililer ve delegeler katildi.

Kongrenin açilis selamlama konusmasini ilçe baskani Riza Yigit yapti. Divan baskanligini eski bölge Milletvekili Kadir Gökmen Ögüt seçildi.

Ilk konusmaci olarak Ilçe baskan adaylarindan Bülent Tufan vesayet altina girenlere sert bir sekilde seslenerek  “ vesayet altina giren bu arkadaslara da bir çift lafim var. Belki bugün kongreden ilçe baskani olarak çikabilirsiniz. Âmâ uzun vadede asla kazanan sizler olamayacaksiniz. Her zaman bu örgütün iradesi her zaman bu örgütün vicdani galip gelecektir. Bizler siyaset yapma kültürünü partimizin kurumsal kimliginden aliyoruz. Bu dayatilan anlayisin bu örgütün neferleri örgütün anlayisi tarafindan en kisa sürede yok edilecegine inancim tamdir. Bunun için mücadelemiz sürecek.”

Tufan “Biz süreçte ilçe baskanligina adayligimizi koyarken özgür irade ile özgür delege ile demokratik teamüllerin isletilecegi bir süreçle yola çiktik. Ancak ortaya çikartilan anlayis vesayet anlayisi örgütümüzün özgür bireylerinin üzerine bir karabasan gibi çöktü. Biz bu kirli anlayisin içinde yokuz. Biz yol yürürken piril piril gençlerimiz kadinlarimiz özellikle kadinlarimiz bu partinin kaderini degistiren kadinlarimiz. Asla bir oyuna asla hiçbir baskiya boyun egmedi. Önümüzdeki süreçte gençlerimizle kadinlarimizla yeni bir süreçte bu örgütün içerisinde mücadeleye yapmaya devam edecegimin sözünü veriyorum.”

Ali Cengiz Erol “bu çiktigim yolda tanidigim inandigim tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe örgütüdür. Bunda hiç kimsenin süphesi olmasin. Ilçe yönetiminin bu zorlu dönemde düsürülmesi zamanlamasi asla dogru olmamistir. Bizler ilimizle genel merkezimizle uyumlu bir sekilde çalisirken yönetim ne yazik ki uyum içerisinde olmamistir. Ve bu uyumsuzluk dolayisiyla ilçeye de yansimistir. Ama ne yazik ki uyum içerisinde olmayan yönetim kurulu üyelerim sira ilçe düsürmeye geldiginde uyum içerisinde olmuslardir. Birileri tarafindan yönlendirilmislerdir.”

Özgür Aksoy “sizlere söz veriyorum. Bu zamana kadar bulundugum görevlerde ve sonrasinda nasil basim dik sizlerin karsisinda çiktiysam bu kongreden sonra ben ve yönetim kurulu üyelerim sadece hizmetle emek ve alin teri ile alinacagiz. karsinizda yine basi dik durmanin hakli gururunu yasayacagim. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Sizlere, Örgütüme ve  Partime laik olacagim. Yolumuz açik olsun hedefimiz iktidar olsun.”

Konusmalarin ardindan seçimlerde CHP  Ilçe  Maltepe Baskanligi için Özgür Aksoy ile Ali Cengiz Erol yaristi. Özgür Aksoy 142 Ali Cengiz Erol 205 oy alarak CHP Maltepe  Ilçe Baskani oldu 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli