Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Maltepe'den Zamlar Geri Alinsin Prestosu

CHP Maltepe'den Zamlar Geri Alinsin Prestosu

CHP Istanbul Il Baskanligi tüm ilçelerde es zamanli olarak, son günlerde pes pese gelen zamlari protesto ederek basin açiklamasi yapti.

Haber/ Elmas AYDOGAN

Istanbul’un tüm ilçelerinde CHP Istanbul Il Baskanligi tarafindan es zamanli yapilan zamlari protesto açiklamasini CHP Maltepe Ilçe Baskanligi Maltepe merkezde ilçe baskani Ali Cengiz Erol zamlar ile kisa bir açiklama yaptiktan sonra Ilçe Baskan Yardimcisi Levent Koç Basin açiklamasini okuyarak gerçeklestirdi.

CHP Istanbul Il baskan yardimcisi, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililerin de katildigi basin açiklamasina ilçe yöneticileri ellerinde “Zamlar geri çekilsin eziyete son verilsin “dövizlerini tasiyarak zamlari protesto ettiler.

‘HER SEYE DURMAKSIZIN ZAM YAPILIYOR’

CHP Maltepe Ilçe Baskan Yardimcisi Levent Koç’un okudugu ortak basin açiklamasi ile zamlara karsi CHP’nin talep ve önerilerini su sözlerle dile getirdi. “Saray iktidari zam yapmaya doymuyor. Türkiye, ekonomik buhran ile yangin yerine dönmüsken, yanginin kundakçilari vatandaslarimiza bir de enerji buhrani yasatiyor. Elektrikten dogalgaza, akaryakittan köprü geçis ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her seye durmaksizin zam yapiliyor. Hayat pahaliligi ile halk yoksullastiriliyor. Vatandaslarimizin pazar fileleri bos, tencereleri bos, cüzdanlari bos” diyen Yalinkiliç, sunlari kaydetti: “Kaybeden kim? 83 milyon! Peki ya kazanan? Saray ve yandaslari! Enerji buhraninin kahramani Saray iktidari, elektrik zamlari ile “Kademeli Zam, Kademeli Zulüm” politikasini uygulamaya koydu. Bu zammin basrolünü AKP Ilçe Baskanligi gibi çalisan EPDK üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun magdurlari yine isçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu.

‘SARAY IKTIDARI ‘KADEMELI TARIFE’ ADI ALTINDA CUMHURIYET TARIHININ EN BÜYÜK ZAMMINI YAPTI’

Saray iktidari, elektrikte ‘kademeli tarife’ adi altinda Cumhuriyet tarihin en büyük zammini 1 Ocak günü yürürlüge koydu. Kademeli zulme dönüsen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayi ihmal etmedi.  Üstüne basa basa söylüyoruz: Dar gelirlilere destek olacagini söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptilar. Seytanin bile aklina gelmeyecek bu düzenlemeyle zamli elektrik faturalari ile vatandasi çarptilar.

Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki aralik ayi zamsiz, ocak ayi ise zamli elektrik bedelleriyle hesaplandi. Bu geçis döneminde aralik ayi tüketiminin yaklasik 20 günü eski zamsiz tarifeden, ocak ayi tüketiminin yaklasik 10 günü de yeni zamli tarifeden hesaplandi. Ocak ayinin 10 günlük elektrik tüketimi fiyati ile yazilan fahis zamli faturalar büyük tepki topladi. Çünkü faturalar 2 ila 3 kat arasi artti.

‘KADEMELI TARIFE, SOSYAL TARIFE OLMALIDIR’ DIYE DEFALARCA UYARDIK’

‘Kademeli Zam, Kademeli Zulüm’ politikasinin ikinci kismi 1 Subat tarihinde hayata geçirildi. Bu kez AKP Genel Baskani zaten fahis zam yaptigi ilk kademenin 150 kilovatsaat yerine 210 kilovatsaate çikarilacagini duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üstüne basa basa ‘Kademeli tarife, sosyal tarife olmalidir’ diye defalarca uyardik. Defalarca “Düsük kademe, zam yapilmadan en az 230 kilovatsaat olmalidir” diye uyardik. Saray’in “ben yaparim olur” zihniyetiyle israrli basiretsiz yönetimi vatandaslarimizin bütçesinde yeni gedikler açti.
Degisen hiçbir sey olmadi! Elektrik tarifelerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlari hala yürürlükte. 4 kisilik bir ailenin 230 kilovatsaat elektrik tüketimi için aralik faturasi 210 liraydi, Ocak ayinda 370 lira oldu. Subat ayinda ise 330 lira olacak. Yani zam yine zam olarak kaldi!

‘VATANDAS HAYAT PAHALILIGININ ALTINDA EZILIYOR’

Vatandas fahis zamlarin, hayat pahaliliginin altinda hala eziliyor. Saray iktidari tarife oyunlariyla kendi yaptigi zamlarin üstünü örtmeye çalisiyor. Isin asli Subat ayi faturalari vatandaslarimiza gönderildiginde bir kez daha ortaya çikacak. Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammi yapildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz; “Elektrik insan hakkidir, ulasilabilir ve insani yasam kosullarinda ödenebilir bir ücreti olmalidir!” Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaslarimizi yasadiklari enerji buhranindan çikaracak acil uygulamalarin derhal hayata geçirilmesi çagrisini yapiyoruz.

‘KARA KIS FONU DERHAL KURULMALI’

– Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun daha önce defalarca vurguladigi gibi Kara Kis Fonu derhal kurulmali ve dar gelirli vatandaslarimiza fatura destegi saglanmalidir.
– Elektrik ve dogalgazda fahis zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yilinin tarifelerine geri dönülmelidir.

– Ayni sekilde, yilbasinda sanayi elektrigine yapilan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapilan yüzde 125 ve tarimsal sulamada yapilan yüzde 95 oranindaki zamlar derhal geri çekilmelidir.

‘BIR KEZ DAHA SÖZ VERIYORUZ’

Halkimiza buradan bir kez daha söz veriyoruz. Iktidarimizda ekonomik buhrana da, enerji buhranina da tümüyle son verecek tüm adimlari atacagiz. Bu zor günleri hep birlikte geride birakacagiz. Aydinlik günleri hep birlikte kuracagiz!

‘CHP’NIN BÜTÜN KADEMELERI ‘ZAMLAR GERI ALINSIN’ DIYEREK SOKAKTA OLACAK’

Bu dakikadan baslayarak CHP’nin bütün kademeleri ‘Zamlar geri alinsin’ diyerek sokakta olacak.  Önümüzdeki günlerde Istanbul’da zam müzesi açacagiz.  Biz vatandasimizin bu derdinin sagir olan kulaklar duyuncaya kadar 7/24 çalisacagiz.  Bu faturalari vatandasa gönderen iktidara ilk seçimde de hep birlikte faturayi kesecegiz.”



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false