Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Maltepe Ilçe Kadin Kollari Sivas Madimak Katliaminin 28. Yil dönümünü andi.

CHP Maltepe Ilçe Kadin Kollari Sivas Madimak Katliaminin 28. Yil dönümünü  andi.

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Ilçe Kadin Kollari Sivas Madimak Katliaminin 28. Yil dönümünü ilçe binasinda düzenledigi programla andi.

Haber/Elmas Aydogan

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Ilçe Kadin Kollari Sivas Madimak Katliaminin 28. Yil dönümünü ilçe binasinda düzenledigi programla andi.

Ilçe binasinda düzenlenen anma programinda konusan CHP Maltepe Kadin Kollari Baskani Av. Songül Aybirdi “Madimak asla zaman asimina ugramayacak bir katliam. Ama maalesef ülke olarak faillerin hak ettikleri cezayi almadigi. Zaman asiminin, haksiz ve hukuksuz biçimde isletildigi bir katliam.  Madimak katliaminin mutlaka anilmasini ve unutturulmamasini öncelikle sunun için istiyoruz. Bu ülkede kötülügün ne kadar siradanlasa bildigi, bir grup pervazsizin ellerine geçen herhangi güç ile ve bir otorite boslugunda cana kast ettigini çok somut bir sekilde gerçeklestigin bir olay. 2 Temmuz 1993 Sivas bir katliam tarihi olarak hafizalarimiza kazindi. O gün Pir Sultan Abdal senliklerine katilmak için Sivas’a giden aydin sanatçi ozan düsünür 33 tane insanimiz katledildi. Madimak katliami ile ilgili bugün bu anma etkinligini yaparken özellikle aslinda sunun olmasini istedim. Bu olayin hafizalarimizda nasil kaldigi.1993 televizyon ekranlarindan odalarimiza tasan evlerimize tasan bir görüntü vardi. O yaslarda aklimda silinmeyecek bir görüntün devaminda Aziz Nesini linç edilmeye çalisildigini. Kafasina vücuduna tekmeler aldigini ve kan revan içerisinde iste bir polis aracina tasindigini yine polis esliginde hastaneye götürüldügünü sonra bu belgeselde de anlatiyor. Özellikle belgesel seçmemizin nedeni yani madimak katliamini türküler yakildi agitlar yakildi. Herkes aciyi kendi lisaninca yüreginden geçtigi gibi ifade etmeye çalisti. Biz burada hafizamizi tazelemek özellikle siyasetin içinde var olan siyaset yapan insanlar için hafizasinin tazelemesi için bu belgesele izlenmesinde fayda görüyorum.  ” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Ilçe Kadin Kollari Baskan Yarimcisi Elmas Çarpar “ düzenlemis oldugumuz 2 temmuz 1993.yasanan madimak katliami anmasinda bugün ayni acida birlesmis olarak bir aradayiz.2 temmuz 1993 sivasta ölümsüz halk ozani Pir Sultan Abdal’i sazla sözle semahla anmak üzere bir araya gelen yazar ozan düsünür ve aydinlarimizin kaldiklari madimak otelinde gözü dönmüs gericiler tarafindan yakilarak katledildi. Madimak insanlik tarihinde kara bir leke. Insanlik zaman asimina ugramayacaktir.

Konusmalarin ardinda Can Dündar’in Sivas Katliamini anlatan “Sivas Cehennemi” belgesel izlendi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı