Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP Maltepe Kadin Kol. Bsk. Songül Aybirdi “Cumhuriyetimizin karartilmasina asla izin vermeyecegiz”

CHP Maltepe Kadin Kol. Bsk. Songül Aybirdi “Cumhuriyetimizin karartilmasina asla izin vermeyecegiz”

CHP Maltepe kadin kollari Baskani Av.Songül Aybirdi “Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; esit, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan bir Türkiye’yi yeniden hep birlikte insa edecegiz. Aydinlik gelecek tasarisiyla kurulan Cumhuriyetimizin kara

Haber/ Elmas Aydogdu

Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari Türk Medeni Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96 yil dönümü nedeni ile tüm yurtta ilçe örgütlerinde basin açiklamasi ve toplantilari ile aniyor.

“AKP döneminde zaafa ugratilsa da”

CHP Maltepe kadin kollari Baskani Av.Songül Aybirdi Maltepe Ilçe Baskanligi’nda kadinlara yaptigi basin açiklamasinda. Aybirdi “Medeni kanunun Türk kadinina sagladigi avantaj ve yasam güvencesi her ne kadar AKP döneminde zaafa ugratilsa da, tüm kadinlarin tek güvencesi oldugunu belirti Medeni Kanunumuza sahip çikilmasi gerektigi vurgulanarak, esler arasindaki miras, nafaka ve nafaka çesitleri konularinda da bilgilendirmelerde bulundu.

“Aydinlik gelecek tasarisiyla kurulan Cumhuriyetimizin karartilmasina asla izin vermeyecegiz.”

Açiklamasinin sonunda CHP Maltepe kadin kollari Baskani Av. Songül Aybirdi “Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; esit, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan bir Türkiye’yi yeniden hep birlikte insa edecegiz. Aydinlik gelecek tasarisiyla kurulan Cumhuriyetimizin karartilmasina asla izin vermeyecegiz. Tüm Kadinlari ve esitlikçi erkekleri Medeni Kanunumuza sahip çikmaya davet ediyoruz. Bugün bizimle dayanisma içerisinde olan kadin Platformlarini dernekleri, duygu ve düsüncelerimizi paylasan çogaltan herkesi selamliyoruz.”



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli