Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP Meclis üyelerinin önergesine AKP`liler ilk kez ?EVET? dedi.

CHP Meclis üyelerinin önergesine AKP`liler ilk kez ?EVET? dedi.

Belediye meclislerinde hiçbir önergelerinin kabul edilmedigini ve soru önergelerine bu zamana kadar cevap alamayan CHP gurubunun nihayet verdigi bir önerge Büyük Sehir meclisinde kabul edildi.

CHP Meclis üyelerinin önergesine AKP’liler ilk kez “EVET” dedi.

Belediye meclislerinde hiçbir önergelerinin kabul edilmedigini ve soru önergelerine bu zamana kadar cevap alamayan CHP gurubunun nihayet verdigi bir önerge Büyük Sehir meclisinde kabul edildi.. IETT otobüslerini kullanan kadin yolcular Saat 22.00`den sonra durak harici evlerine yakin istedikleri noktada IETT Otobüslerinden inis yapabilecekler. Bravo diyoruz. CHP’lileri kutluyoruz. Ilk kez bir önergeleri kabul edildi. Milletimize ve memleketimize hayirli olsun.. (!)

 
 

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisinin 2016 yili Kasim ayi Meclis toplantilarinda IBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Esin Hacialioglu, Senol Yolbir, Ülkü Koçar, Musa Keles, Ayse Ayla Taygaroglu, Sevim Yalinkiliç, Belgin Tezer, Esra Kaya Erdogan ve Sabiha Tüzünoglu imzalariile meclis baskanligina sunulan, oy birligi ile Baskanlik Makamina havale edildi.

 

Ve sonunda Baskan Kadir Topbas’in talimatiyla uygulanmaya konuldu: IETT otobüslerini kullanan kadin yolcular saat 22.00`den sonra durak harici, evlerine yakin istedikleri noktada IETT Otobüslerinden inis yapabilecekler ..


Önergede  “Kadinlarin can güvenligi ve tacizlere maruz kalmamasi için IETT otobüslerinde aksam saat 22:00 den sonra Kadin yolcularin IETT duragi harici evlerine gitmek için istedikleri yerde inmeleri” konusunu içeren yazili önerge gündeme damgasini vurdu. Günlerdir tüm TV’lerde ve Gazetelerde ilk haberler arasinda gündem olan ve yer alan CHP’li Meclis Üyelerinin bu teklifi AKP’li Meclis Üyelerince de benimsenince IBB Baskani Kadir Topbas’in da talimatlari sonucu IETT tarafindan uygulanmaya konuldu. IBB Meclis toplantisinda yazili önergeyi sözlü okuyan CHP IBB Meclis Üyesi Esin Hacialioglu önergede son yillarda islenen kadin cinayetleri ve tecavüzlerden örnekler sunarak sunlari söyledi, “Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi için küçük ancak Istanbul sokaklarinda kol gezen kadina yönelik ruhsal, bedensel ve cinsel siddete karsi ve kadinin yeniden sosyal yasama adapte olmasi açisindan önemli ve büyük bir adim atabilecegine inanmaktayiz. Bu baglamda IETT otobüslerini kullanan kadin yolcularin belirli bir saat diliminden sonra istedikleri noktada inis yapabilmeleri, varacaklari noktaya daha yakin mesafede inmelerinin, kadini sokakta siddete maruz kalma olasiligini düsürecegini düsünmekteyiz.

 

Bu düsünce ile saat 22:00 itibari ile IETT otobüslerini kullanan kadin yolcularin talebi halinde, durak zorunlulugu gözetmeksizin istenilen noktada IETT otobüs soförlerince yolcu indirme islemi yapilmasini ve bu önergenin baskanlik makamina kabulünü arz ederiz” diye verilen önerge kabul edilerek uygulamaya konuldu



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli