Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP`nin referandum plani

CHP`nin referandum plani

Anayasa degisiklik teklifini Anayasa Mahkemesine götürecek olan CHP, referandum için de kollari sivadi.

 CHP`nin referandum plani
 
Anayasa degisiklik teklifini Anayasa Mahkemesine götürecek olan CHP, referandum için de kollari sivadi.
 
ANKA’nin sorularini yanitlayan CHP Genel Baskan Yardimcisi Bülent Tezcan, anayasa degisiklik teklifini Anayasa Mahkemesine götüreceklerini belirterek, “Bu anayasanin ilk 4 maddesine aykiri bir tekliftir. Demokratik cumhuriyeti ve hukuk devletini ortadan kaldiran bir düzenlemedir. Dolayisiyla Anayasanin 4. Maddesinde ki degistirilemez, degistirilmesi teklif dahi edilemez hükmüne aykiridir. Bu sebeple Anayasa Mahkemesine gidecegiz. Ayrica sekil itibariyla yasama teknigi açisindan da çok büyük eksiklikler var. Örnegin 16. Madde de 58 ayri husus tek bir madde altinda düzenleniyor. 17. Madde de 6 ayri konu tek bir madde de düzenleniyor. Bunlarin ayri ayri kaleme alinip görüsülüp oylanmasi gerekirdi. Bunlar yapilmadi. Bu eksiklikleri dile getirecegiz. Yargi bagimsizligini ortadan kaldiran, güçler birligini saglamaya çalisan, güçler ayriligini ortadan kaldiran bir sistem yaratiliyor. Bu demokratik cumhuriyetin ortadan kaldirilmasi demektir. Bu çerçevede Anayasa Mahkemesine de müracaatimizi yapacagiz” dedi.

“ANADOLU’NUN, TRAKYA’NIN DÖRT BIR YANINA DAGILACAGIZ. YÜZ YÜZE ANLATACAGIZ”
Referandum için çalismalara hemen baslayacaklarina da dikkati çeken Tezcan, söyle dedi:
 
“Yapacagimiz tek bir yol var, ulasabildigimiz bütün kanallari kullanacagiz.
Bire bir temas önemli. Her noktada Türkiye’de bütün milletvekillerimizi, parti kadrolarimizi harekete geçirecegiz her yerde. Dagilacagiz, Anadolu’nun, Trakya’nin dört bir yanina dagilacagiz. Yüz yüze anlatacagiz.
 
CHP’NIN SLOGANLARI
‘Terör istemiyorum hayir’ diyecegiz. ‘Yoksulluk istemiyorum hayir’ diyecegiz.
‘Tek adam yönetimi istemiyorum hayir’ diyecegiz.
‘Baski ve zorbaliga hayir’ diyecegiz.
 
“HAYIR” SLOGANI
Yani burada özellikle ‘hayir’i vurgularken olumlu bir mesaj üzerinden vurgulayacagiz. Olumsuzluklardan degil, Türkiye’nin daha iyiye nasil kavusabilecegini anlatacagiz. Huzurlu mutlu bir Türkiye istiyorsak çocuklarimiz için iyi bir egitim istiyorsak ‘hayir’ dememiz lazim. Bütün bunlari anlatacagiz. Çünkü bir kisinin iktidari tek kisinin akli yanlis yapma riski en fazla olan akildir. Bunu anlatacagiz.

CHP’NIN KAMPANYASI NASIL OLACAK
Önemli olan halkin kafasina bu teklif geçerse nasil bir Türkiye yaratilir, geçmezse nasil bir Türkiye’de yasama sansimiz olur onu anlatabilmek.”



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false