CHP ÖZGÜR KARABAT`LA BASAKSEHIR`DE IKTIDARA KOSUYOR

CHP ÖZGÜR KARABAT`LA BASAKSEHIR`DE IKTIDARA KOSUYOR

Seçimler yaklastikça heyecan artiyor. CHP adayi Özgür Karabat bu yarista simdiden iktidar partisi adayini bir buçuk puan farkla geçtiklerini açikladi.

CHP ÖZGÜR KARABAT’LA BASAKSEHIR’DE IKTIDARA KOSUYOR

Seçimler yaklastikça heyecan artiyor. CHP adayi Özgür Karabat bu yarista simdiden iktidar partisi adayini bir buçuk puan farkla geçtiklerini açikladi.

AKP için en çok önem arz eden ilçelerden biri olan Basaksehir’de büyük bir yaris yasaniyor. 29 Mart 2009 tarihinde ilk defa yapilan seçimlerde de büyük bir yaris yasanmis ve iktidar partisi az bir farkla seçimi almisti. Ancak tüm propagandalarini “aman Basaksehir’i kaybetmeyelim, burasi bizim için Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi kadar anlamli” söylemi üzerine oturtarak ve Sadet Partisini seçmenini etkileyecek isimlerin agzindan bildiriler yayinlayarak etkili bir çalisma yapmisti.

Ama bu kez her sey biraz daha farkli. Bu farki yaratan en önemli etken ise CHP Basaksehir Belediye Baskan adayi Özgür Karabat’in “O Sizin Kardesiniz” temali yürüttügü seçim kampanyasi. Evet, CHP ilçe örgütü ve Özgür Karabat’in olusturdugu ekip çok çalisiyor. Bu ekip çalismasinin sonunda basarinin gelecegini herkes hissediyor artik.

Kampanya çalismalarinin içerigine girmeden önce seçmen ve sandik sayilari ile geçmis seçimlerin sonuçlarina kisaca bakmakta yarar ver diye düsünüyorum.

Son sayimlara göre 316.176 kisinin yasadigi ve 212.289 seçmenin 682 sandikta oy kullanacagi ilçede, geçmis seçimlerdeki sayilara baktigimizda su sonuçlari görmekteyiz.(1)

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri: Seçmen Sayisi 127.482, Sandik Sayisi 418. 2010 Halk Oylamasi: Seçmen Sayisi 148.270, Sandik Sayisi 368. 2011 Milletvekilligi Genel Seçimleri: Seçmen Sayisi 159.243, Sandik Sayisi 546.

Görüldügü gibi her seçimde seçmen sayisinda büyük bir artis söz konusu. Son seçimlerden bu yana seçmen sayisinda 53.000’lik, önceki belediye seçimlerine göre ise 84. 800’lük bir artis söz konusu. Bunun sebebi ise Basaksehir 5. Etap ve Kayabasi’nda yeni açilan toplu yerlesim alanlari. Gelen seçmenin ise agirlikli olarak iktidar partisine yakin oldugu düsünülüyor.

 Ama gerçekte durum ne ona az sonra deginecegiz. Ancak geçmis seçimlerin sonuçlarini da kisaca vermek istiyorum.

``

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri: AKP: 38.959, CHP: 31.869. 2010 Halk Oylamasi: Evet: 63.322, Hayir: 39.682. 2011 Milletvekilligi Genel Seçimleri: AKP: 71.206, CHP: 36.588.(2)

Peki, nasil oluyor da bu fark kapaniyor ve Özgür Karabat yapilan anketlerde bir buçuk puan öne geçiyor derseniz, iste bu sorunun yanitlari.   

Yukarida da belirttigimiz üzere öncelikle yürütülen kampanyanin ana temasi Kardeslik üzerine kurulmus. Gidilen her yerde, asilan her pankart ve afiste bu özellikle vurgulaniyor. Bu amaçla hazirlanan Seçim Brosürlerinden birinde bakiniz Basaksehir’e Kardes Sözü” basligi altinda nelere söz veriliyor? Iste o sözlerden bazilari;

“*Basaksehir’de yasayan herkes için, paylasimin adaleti için sevgiyle çalisacagima. *Yoksulun Tapusunu, Zenginin Mezesi yapmayacagima. *Herkesin Menfaati için, Bir Bilene Degil Bin Bilene Danisacagima, Toplumun her Kesiminden 1.000 Kisilik bir Halk Meclisi Kuracagima.

*50 yas üzeri tüm vatandaslarimiza ücretsiz chek-up hizmeti sunacagima. *Kimsenin Yoksullukla Terbiye Edilmemesi için Savasacagima. *Basaksehir’i geçilen degil, gezilen bir ilçe yapmak için çalisacagima. *Kültür, sanat, konser faaliyetlerinde Basaksehir’i Istanbul’un yeni merkezi yapmaya çalisacagima.

*Organize Sanayi Merkezi olan Basaksehir’i “Organize Istihdam Merkezi” yapacagima. *Bir Ileri Teknoloji Enstitüsü açmak için çalisacagima, *Bazi hastaliklar ve sigarayla mücadele için her mahalleye yasam koçlari atayarak ilçemizi bir Saglik Sehri yapacagima söz veriyorum.”

Ayrica iki önemli seye daha söz veriyor Özgür Karabat. “1) Tutamayacagim Sözleri Vermeyecegime, Verdigim Sözleri Tutacagima. 2) Bazen yanlis anlasilsam bile dogruluktan sapmayacagima namus ve kardes sözü.”

Geçtigimiz günlerde bir siteye ait toplanti salonunda bunlari anlatirken dinledigimiz Karabat ilave olarak su hususlarin da altini çizdi.

“Basaksehir bu güne kadar yanlis politikalarla Konut Istifiyle doldurulmus ve buna karsilik Sosyal Donati Alanlari ise yetersiz birakilmistir. 400 milyonluk bir bütçeye sahip olan Belediye’ de büyük bir kaynak israfi yapilmaktadir. Sadece bir okul yapimi için 75 milyon, bir Pazar yeri için 25 Milyon harcandi. Belediyemiz maalesef tüm Türkiye’de Kamuya Borçlu Belediyeler siralamasina yedinci siradadir.

Parçali bir yapida üç ayri dünyali Basaksehir’i bir bütün yapmak istiyoruz. Her mahalleye bir Kres ve büyük bir Kent Meydani yapacagiz.”

Bir Belediye Baskaninin bazi konularda yetkisi olmayabilir ama etkisi olabilir diyerek her soruna duyarli olacagini ifade eden Karabat, kendisinin iktisatçi oldugunu ama bir iktisatçinin sadece hesap degil, halden de bilmesi gerektigine inandigini vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Peki, tüm bunlari nasil yapacak derseniz yazimizi yine kampanyanin ana sloganlarindan birisiyle bitirelim.

“Hiçbir Hayal Sahipsiz Kalmaz.”

Basaksehir’de çok genis bir siyasi yelpazede karsiligini bulan ve kavga etmeyen, sadece kendi yapacaklarini anlatan bu kampanyanin tutmus oldugu açikça görülmektedir. Umariz bu politikalar sandik sonuçlariyla da tescillenir.

Dostlukla.

(1) Basaksehir’in yillara göre nüfus gelisimi ise söyledir. 2008 de 207.542 / 2009 da 226.387 /2010 da 248.467 / 2011 de 284.448.

(2) Diger partilerin sonuçlari. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri: Sadet Partisi.11.795/ DTP.9.768 / MHP.5.623.  2011 Milletvekilligi Genel Seçimleri: MHP.11.409 / DTP (Levent Tüzel).10.852 / Sadet Partisi.2.208.