Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP, Sarigül ile Istanbul`u alir mi?

CHP, Sarigül ile Istanbul`u alir mi?

Kiliçdaroglu`nun `Istanbul anketi`nde adi çikan Sarigül, sonucu dogal buldugunu söyledi. Bir degerlendirme de AB Bakani Bagis`tan geldi: Millet erken rezervasyonla AK Parti`nin yerini ayirdi. Bosa kürek çekmesinler Ercan ÖZTÜRK / ISTANBUL

AKSAM`in `CHP`den Fetih Anketi` baslikli haberi siyasetin gündemine oturdu. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu`nun Istanbul `yoklamasinda` kendi isminin çikmasini degerlendiren Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, sonucu dogal buldugunu söyledi. Sarigül, "Cumhuriyet Halk Partisi, gençlik kollarindan baslayarak her kademesinde görev aldigim bir siyasi kurulustur. Bu degerlendirmelerin yapilmasini dogal karsiliyorum. Bana bu güveni gösteren herkese sükran duygularimi ifade etmek isterim" dedi. Diger görüsler ise söyle:

AK PARTI`YE ERKEN REZERVASYON
AB Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis: 

- ISTANBUL`daki seçim sandiklari için milletimiz simdiden erken rezervasyonla AK Parti`nin yerini ayirdi. Bosa kürek çekmesinler. O sandiklarda CHP`nin adayi kim olursa olsun, milletimizin ayirdigi alan çok küçüktür. 
- Ama CHP adina ben suna sevindim; önümüzdeki seçimlerde Istanbul`da da Türkiye`de de sanslarinin olmadigini simdiden kavrayabilmisler. O yüzden ta Fransa`lardan medet umacak noktaya gelmisler. CHP, bu millete o kadar Fransiz ki seçim stratejilerini de Fransizlara soruyor. Aslinda millete sormalari yeterli. 
- BIZ isteriz ki cesareti varsa Sayin Kiliçdaroglu tekrar Istanbul`dan aday olsun. Aradan bir hayli zaman geçti. Herhalde Istanbul`un ilçelerini ögrenecek kadar vakit bulmustur. 
- SARIGÜL sarkisi bestelemeye çalisiyorlar. Ama o sarki CHP için `Tekin mi` diye kavgaya tutusmuslar. Ne olursa olsun CHP ve Sarigül için öyle görünüyor ki Istanbul yarisi pek `Tekin` geçmeyecek. Istanbul`da yasayacaklari krizler, CHP`de Genel Baskanlik koltugunu bile tartismaya açan gelismelere sebebiyet verebilir.

Küskün oylari toplar
A&G Arastirma Sirketi sahibi Adil Gür: 

- ISTANBUL`da çok sayida anket ve arastirma yaptik. Bu anketlerden çikan sonuçlar o yönde. Istanbul`da CHP ile AK Parti arasinda ciddi oy farki var. Ekonomik ve siyasi kirilma olmazsa bu farkin kapanmasi zor. Sarigül`le ilgili halkta olumlu bir algi var. CHP`nin Sarigül`ü aday göstermesi, daha seçim olmadan yüzde 3.5-4`lük bir puan farkini düsürecektir. 
- MUSTAFA Sarigül`ün sevilmesinin temel nedeni, herkese sempatik gelmesi. Mustafa Sarigül, CHP disinda AK Parti`nin küskün oylarini da MHP ve BDP`nin oylarini da alir. CHP`lilerin `Istanbul`da Mustafa Sarigül`le yarisa girmeliyiz` sözü dogrudur. Sokaga gidin, sokaktaki ayakkabi boyacisi da simitçi de CHP`nin Istanbul adayinin Mustafa Sarigül`ün olmasi gerektigini söyleyecektir. 
- CHP`LILERIN `Istanbul`u Mustafa Sarigül`le kazaniriz` demesi için erken. Seçime 1 yil var. Bu sürede daha neler neler olacaktir. Mustafa Sarigül, AKP`yle yarisabilecek tek aday olarak gözüküyor. Istanbul, CHP için çok önemlidir. Seçmen sayisi itibariyla Türkiye sonucunu etkileyecek. CHP, 2014`teki yerel seçimlere halkta karsiligi olan adaylarla girecektir. Ankara ve Izmir için de durum aynidir. Sarigül aday olmasa bile CHP`nin halkta karsiligi olan bir adayinin da oldugunu düsünüyorum. Alternatif bol olmali.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false