Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP, TOKI yolsuzlugu dosyasini açiyor

CHP, TOKI yolsuzlugu dosyasini açiyor

TOKI yolsuzlugu nasil yapildi? Hangi sirketler var? CHP, `TOKI yolsuzlugu` patlayan Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`in dosyasini açiyor.

ANKARA- CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu, TBMM KIT Komisyonu`nun CHP`li üyeleriyle parlamentoda düzenledigi basin toplantisinda Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`i, TOKI`deki yolsuzluk iddialari nedeniyle istifaya çagirdi.

CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu, TBMM KIT Komisyonu`nun CHP`li üyeleriyle parlamentoda düzenledigi basin toplantisinda Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`i, TOKI`deki yolsuzluk iddialari nedeniyle istifaya çagirdi.

Erdogdu ``KC Grup adli sirketin, TOKI`yi dolandirdigina yönelik`` iddialarin, Bayraktar tarafindan kabul edildigini de hatirlatti.

CHP`li Aykut Erdogdu, sözlerinde sunlari kaydetti:


“OPERASYONU BAYRAKTAR YÜRÜTTÜ”
"KC Grup adli Sirketin TOKI`yi dolandirmasiyla ilgili iddialarimiz Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar tarafindan kabul edilmistir.

Ancak bu `kabul` KC Grup Sirketi`nin 2003 yilindan itibaren Erdogan Bayraktar tarafindan korunup kollandigini ve bütün operasyonun Sayin Bayraktar tarafindan yönetildigi gerçegini degistirmemektedir.


“5 SIRKET ÜZERINDEN YAPILDI”
Bu operasyon 5 ayri Sirket üzerinden yürütülmüstür. Bunlar Kontas, Canberk, Dogancan, Demer ve Yeni Sarp sirketleridir.

Öncelikle Kontas ve Canberk Sirketleri KC Grubu kurmus, KC Sirketine TOKI`den 444 Milyon TL`lik 3 ihale verilmistir. KC Grup bu ihalelerin yapimi sirasinda TOKI yönetiminin göz yummasiyla ihale konusu gayrimenkulleri Dogancan ve Demer Sirketleri üzerine almistir.

Dogancan ve Demer Sirketleri Denizbank`tan kullandigi krediye karsilik bu gayrimenkulleri teminat olarak vermistir. Kredinin batmasi sonucunda Denizbank kamuya ait bu gayrimenkullere el koymustur.

Denizbank el koydugu gayrimenkulleri yine kendi kurdugu Pupa Gayrimenkul Sirketine devretmistir. Özetle Erdogan Bayraktar ve ekibi sayesinde KC Grup TOKI`ye ait gayrimenkulleri zimmetine geçirmistir.

Bu islemler sonucunda hem kamu, hem de konut sahibi olmak için para ödeyen binlerce insan dolandirilmistir.

Hal böyleyken KC Grup ortaklari ve yakinlarina ait Yeni Sarp isimli Sirkete TOKI tarafindan yaklasik 450 Milyon TL tutarinda yeni ihaleler verilmistir. Bu nedenledir ki Yeni Sarp sirketi KC Grup sirketiyle birlikte TOKI alacaklarina karsilik kefalet vermistir.

Yeni Sarp Sirketi`ne verilen ihaleler, bu Sirketin ortaklari ve verdigi kefalet, Yeni Sarp Sirketi`nin KC Grup Sirketi`nin devami oldugunu ortaya koymaktadir.

Yeni Sarp Sirketine verilen bu ihaleler sayesinde TOKI alacaginin kapatilmak istendigi de açiktir. Bu durum TOKI`nin ikinci defa ayni sebeke tarafindan dolandirildigini ve bu dolandiriciligin Erdogan Bayraktar`in koordinasyonunda gerçeklestigini göstermektedir.

Bütün bu bilgi ve belgelerin isiginda Çevre ve Sehircilik Bakani Sayin Erdogan Bayraktar`i sözünü tutmaya ve istifa etmeye çagiriyoruz" dedi

CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu, Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`in gelecek persembeye kadar istifa etmemesi durumunda persembe günü yeni bir yolsuzluk dosyasi daha açiklayacaklarini söyledi.

YURT



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı