Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP, AKP’nin kalesinde sahaya indi… 93 bin hanenin kapısı çalındı, ziyaretler yapıldı.

CHP, AKP’nin kalesinde sahaya indi… 93 bin hanenin kapısı çalındı, ziyaretler yapıldı.

-CHP’li Kılınç: “Esenler, açlık, yoksulluk, uyuşturucu girdabında… Belediye Başkanı gerçek Esenler’i gizliyor, gölgeliyor…”

-CHP Milletvekili Kılınç’ın görüştüğü vatandaş: “Çocuğum okula aç gidiyor.”

AKP’nin kalesi olarak bilinen İstanbul Esenler’de kapı kapı hane ziyaretleri yapan CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, mahallelerde, evlerde Esenler Belediye Başkanı AK Partili Tevfik Göksu’nun yansıttığı gibi bir Esenler göremediklerini ifade ederek “Esenler, açlık, yoksulluk, uyuşturucu girdabında” dedi. CHP’li Kılınç’ın görüştüğü bir vatandaş, “Çocuğum okula aç gidiyor” derken, başka bir vatandaş ise ev kiralarının asgari ücreti aştığını belirterek kirasını ödeyemediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı “Öbek Çalışması” 39 ilçede devam ediyor. İlçe örgütlerinde oluşturulan öbek sorumluları hane ziyaretleri yaparak halkın sorunlarını, taleplerini dinliyor. CHP’liler, evde olmadığı için görüşemedikleri vatandaşların kapısına ise “Sohbete geldik, bulamadık ama unutma; umudu birlikte yeşerteceğiz” notunu ve iletişim bilgilerini bırakıyor.

“ÇOCUĞUM OKUMA AÇ GİDİYOR”

Öbek çalışması kapsamında Esenler ilçe örgütü ile birlikte üç hafta boyunca Esenler’de hane ziyaretleri yapan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, hane ziyaretlerinin yanı sıra esnafla ve sokaklarda vatandaşlarla görüştü. Kılınç’ın görüştüğü bir restoran çalışanı, “Çocuğum okula aç gidiyor” derken, başka bir çalışan ise ev kiralarına yapılan fahiş zamlardan yakındı. Kılınç’ın sokakta görüştüğü bir vatandaş ise eskiden 5 bin lira maaş ile kirasını ödeyebildiğini ancak şimdi 8 bin lira maaş ile ev kirasını ödeyemediğini ifade etti.  

Hane ziyaretlerinde karşılaştıkları durumu ve izlenimlerini anlatan Yüksel Mansur Kılınç, “Görmüş olduk ki AK Partili Esenler Belediye Başkanı’nın anlattığı Esenler, onun aslında gerçek Esenler’i gizlemek, gölgelemekten başka bir şey değil.” dedi.

“BÜYÜK BİR DRAM VAR”

Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: Üç çocuğuyla evinde açlık çeken bir anneyle de karşılaştım; uyuşturucu bağımlılığından sonra uyuşturucu satıcısı haline gelmiş ve oğlu cezaevinde olduğu için acı çeken anne babayla da karşılaştım. Yoksulluktan neredeyse tamamen içine kapanmış ve artık toplumdan bir beklentisi kalmamış insanlarla da karşılaştım. Daha önce asgari ücretle ev kirasını verebildiği halde bugün aldığı asgari ücretin tümünün ev kirasına yetmeyen kiracılarla karşılaştım. Esenler’de perişanlık var, Esenler’de yoksulluk var, Esenler’de uyuşturucu girdabı var, Esenler’de büyük bir dram var. Bu dram Türkiye’nin hak ettiği bir dram değil. İstanbulluların hak ettiği bir dram değil. Esenler’in hak ettiği bir dram değil. İnsanlarımız bunu hak etmiyorlar.”

“HALKIN GÜNDEMİNDE ‘REİS’ YOK”

Düzensiz göçmenlerin neden olduğu asayiş sorunları da olmak üzere Esenler’in büyük bir girdabın içinde bulunduğunu ifade eden Kılınç, “Halkın gündeminde AK Parti yok. Halkın gündeminde Ak Partili belediye başkanı yok. Halkın gündeminde Reis yok. Halkın gündeminde yarın ne olacağız var. Bugün karnımızı doyurabilir miyiz var.” şeklinde konuştu.

“Tam bir güven içinde olmasa da Esenler’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden umut ve beklenti var.” diyen Kılınç, “Bizim de görevimiz halkımıza mutlaka bir umut olduğunu, umudu büyüterek geleceğimizi yeniden kurarak halkımıza hizmet edeceğimizi anlatmaktır.” dedi.

“ÇOK DRAMATİK OLAYLARLA KARŞILAŞTIK”

Esenler’de bulunan 113 bin hanenin 93 bininin kapısına gittiklerini anlatan CHP Esenler ilçe Başkanı Bülent Ütebay ise “Çok dramatik olaylarla da karşı karşıya kaldık. Bunları elimizden geldiği kadar çözmeye çalışıyoruz. Ama Türkiye’nin geldiği noktada bu sorunları iktidar olmadan çözemeyeceğimizi de biliyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının bu ülkede biriken sorunlarını çözeceği noktada vatandaşımıza anlatmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli