Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri Taşınmazların satışına EVET dediler!

CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri Taşınmazların satışına EVET dediler!

Esenler  Belediye  Meclisinin  Eylül  Ayı  Meclis  Toplantısı 2.birleşiminde CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri 4 Mahallede 6 adet muhtelif parsellerde bulunan taşınmazların satışına evet dediler.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Esenler Belediyesi ilçe genelinde bulunan 4.mahallede 6 adet parsel üzerinde bulunan taşınmazlarını satışa çıkardı.

-Havaalanı Mahallesinde bulunan 2 adet parsellerin arsa statüsünde biri 136 m2, diğeri ise 135 m2. 

-Namık Kemal Mahallesinde bulun 2.adet parseldeki arsaların biri 261 m2 diğeri 25 m2 bitişik parseller. ( Üzerinde metruk bodrum ve giriş kat bulunan bir bina var)

-Davutpaşa Mahallesinde bulunan bir adet parsel üzerinde 4.normal kat Giriş ve Bodrum kattan oluşan bina 108 m2. . ( Üzerinde bir bina var) 

-Kemer Mahallesinde bulunan parseldeki arsa 80 m2.

Esenler Belediyesi Meclisinde gündeminin 2 Nolu raporunda; “Esenler belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünün 73826 sayılı teklifinde kıymet takdir komisyonunca belirlenecek muhammen bedel üzerinden 5393 sayılı kanunun 18. Maddesinin (e) bendine göre işgalli parsellerdeki vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için” Esenler Belediyesi Meclisinden satış yetkisini istendi. 

Söz konusu Rapor CHP ve İYİ Partili meclis üyelerin EVET oyu ile oy birliği ile meclisten geçti.

Raporda İşgal altında buluna parseller deniliyor. Parsellere bakıldığında 2 Parsel üzerinde bina gözükmekte, diğer parsellerde ise boş arsa niteliğinde. Mağduriyeti olan işgalcilerin dışında kalan parsellerin satışı ne amaçlı satışa çıktı. İlgili 2 Nolu raporda yeterli açıklamalar olmadığı görüldü.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı