Bugün, 29 Haziran 2024 Cumartesi

CHP’li Murat Pınar “Dayatma Müfredatı AKP Programıdır, Gezi Parkı Eylemleri Onurumuzdur”

CHP’li Murat Pınar “Dayatma Müfredatı AKP Programıdır, Gezi Parkı Eylemleri Onurumuzdur”

CHP'nin meclis üyesi Murat Pınar Müfredatı ve Gezi Parkı Eylemlerini anarken sert tartışmalar yaşandı.

Esenler Belediyesi'nin Haziran ayı birinci oturumunda gündem dışı konuşmalar sırasında tansiyon yükseldi. 

“Dayatma Müfredat Hayırlı olsun”

CHP'nin meclis üyesi Murat Pınar, öncelikle “Dayatma Müfredat” Hayırlı olsun diyerek konuşmasına başladı. Milli eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu müfredat bir ders programı değil bir parti programıdır. Yeni müfredat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet ifadelerinin seyreltilmesidir. Yeni müfredat yüz yıl geridedir. Yeni müfredat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her kitapta azaltılmasıdır. Yeni müfredat cihat kelimeleri içermektedir. Yeni müfredat dinayeti referans almıştır. AKP iktidarında milli eğitim müfredatı yazboz tahtasına dönüştü. Müfredatlar eğitimin anayasasıdır.”

“ Karanlık Gider Gezi Kalır”

CHP'nin meclis üyesi Murat Pınar Gezi Parkı olaylarını anarak ve hayatını kaybedenleri rahmetle yad ederek başladığı konuşmasında, Pınar “ Gezi olaylarını Cumhuriyet tarihimizin en barışçıl en demokratik, en özgürlükçü ve katılımlı sivil eylemlerinden biri olan Gezi eylemlerinin 11 yılı kutlu olsun.”

Pınar daha sonra Gezi'nin onur olduğunu belirterek” Karanlık Gider Gezi Kalır” dedi. Ayrıca, Gezi Parkı olayları nedeniyle tutuklu bulunan ve daha sonra milletvekili seçilen Can Atalay'in hâlâ hapiste olmasını eleştirerek, "tutsaklara özgürlük" çağrısında bulundu.

Esenler Belediyesi Haziran Ayı Toplantısında Tartışma Yaşandı

Pınar’ın konuşması sonrasında AK Parti'li meclis üyeleri Ömer Çetinkaya ve Abdullah Aksu sert eleştirilerde bulundu. Çetinkaya, Gezi Parkı olaylarını vandalizm olarak nitelendirip, taleplerin yol, hastane ve havaalanı yapılmasına karşı olduğunu savundu. Ancak bu iddialar, Taksim Dayanışması'nın taleplerinin çarpıtılması olarak değerlendirildi ve toplantıda gerilimi artırdı. Çetinkaya’nın bu açıklamaları sonrası oturumda sözlü atışmalar yaşandı ve karşılıklı suçlamalar havada uçuştu.



  • Cumartesi 28.1 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 28.8 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli