Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

CHP’li Murat Pınar “Göksu çıkıp borcumuz yok diyor. Yaklaşık 558 milyon borcumuz var”

CHP’li Murat Pınar “Göksu çıkıp borcumuz yok diyor. Yaklaşık 558 milyon borcumuz var”

CHP Esenler Belediyesi Murat Pınar “Sizlere desteği halkımız için vereceğiz. Belediyeyi beraber yöneteceğiz. Sayın Göksu çıkıp borcumuz yok diyor. Değerli arkadaşlar yaklaşık 528 milyon borcumuz var” dedi.

CHP Esenler Belediyesi Plan Bütçe Komisyon üyesi Murat Pınar 2023 yılı kesin hesabı hakkında Belediye Meclisini Mayıs ayı 2. Oturumunda görüşlerini açıkladı.

“Esenler Belediyesi'nin, başarısız ve iyi yönetilmediği açıktır”

Murat Pınar “bir tarafta mutluluğun ve diğer tafta başarısızlığın resmini çizenleri gösteriyorum. Esenler Belediyesi'nin raporlarını incelediğimizde Esenler Belediyesi'nin, başarısız ve iyi yönetilmediği açıktır. Buda rakamlarla kendini göstermektir. Başarısızlığın nedenlerini incelediğimizde, merkezi, hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikaların ve ekonomi programında tabii ki etkisi var. Bunu göz ardı edemeyiz. Gerçeklerle örtüşmeyen bir bütçe ve hedeflenen dışına çıkılmasını ücretliler, aileler, dar gelirliler asgari ücretliler, bunun faturasını ödüyorlar ve kesilen bu faturanın hesabını ödemekte de zorlanıyorlar.” 

“Belediyeler bu paraları kişiye, kurumlara, yandaşa katkı sağladı mı sağlamadı mı bunu araştıracağız”

“Şimdi hedeflenen ve gerçekleşen giderler örtüşmüyor. Belediyeler zarar edebilir. Belediyeler açık verebilir, Belediyeler hanelerine artı kar da yazabilir. Ama bizim değindiğimiz nokta nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Belediyeler bu paraları kişiye, kurumlara, yandaşa katkı sağladı mı sağlamadı mı bunu araştıracağız. Bunu da ne zaman araştıracağız. Bu yılın sonunda denetim komisyonunda hepsi önümüze gelecek. Kimlere ne kadar ödeme yapıldığı, Kimlere ne kadar ihale yapıldığını göreceğiz.

“Kimden niye nasıl ve niçin bağış almış. Bunu sorgulayacağız. Bunu araştıracağız”

“Ne yazık ki Belediyemizin tablosuna baktığımızda böyle söylenmiyor. Belediyemizin yaklaşık 374 milyon açığı var. Gelir gider dengesizliği açık. Şimdi gelirlerini incelediğimde, 26 milyon Bağış ve yardımlar altında hedeflenen bir bütçe var. Ve gerçekleşen bütçe ise 77 milyon. 77 milyon bağış ve yardım almış belediye. Kimden niye nasıl ve niçin bağış almış. Bunu sorgulayacağız. Bunu araştıracağız. Bunu da açıklayacaklar.”

“Biz sizlerin yanında olacağız ve Esenler halkı için hizmet edeceğiz.”

“Giderlere bakıldığında Belediyeler tahmini bütçe yapılıyor ama bugünden itibaren çok şanslısınız çünkü bizler sizlere alternatif bütçe getireceğiz. Bu alternatif bütçe ile sizlere destek olacağız. Biliyoruz ki sizler yaşanan enflasyon, faiz, nas yüzünden ve oluşan dengesizliklerden dolayı bütçe yapamıyorsunuz. Biz sizlerin yanında olacağız ve Esenler halkı için hizmet edeceğiz. Bütçe rakamlarına baktığımızda faiz giderlerinde demiş ki belediyemizin müdürlüğü faiz sıfır yazmışlar. Ama ek bütçe ile faiz oranı yaklaşık 13 milyona çıkarılıyor ve yaklaşık 13 milyon faiz gideri var. Niye kredi çektiniz bunları bir bir açıklayacaksınız.”

“Sayın Göksu çıkıp borcumuz yok. Değerli arkadaşlar yaklaşık 528 milyon borcumuz var”

“Belediyemizin raporlarını incelediğimizde Geldiğimiz nokta içler acısı, belediyemiz ne yazık ki yönetilemiyorAma siz şanslısınız ki, Esenler halkının teveccühü ile 12 pırıl pırıl CHP meclis üyemiz var. Bizler Esenler halkı için sizlere destek vereceğiz. Sizlere desteği halkımız için vereceğiz. Belediyeyi beraber yöneteceğiz. Sayın Göksu çıkıp borcumuz yok diyor. Değerli arkadaşlar yaklaşık 558 milyon borcumuz var. Gelirimizin yaklaşık % 30. Karşılıyor. Mal ve Hizmet gideri 2023 yılında 1.402 milyonluk gerçekleşme var. Esenler Belediyesi için Ne yaptınız.  Kalem kalem açıklayacaksınız. 

Sermaye transferinde 111 milyonluk transfer var. Diğer şirketlere transferinde 111 milyonluk transfer gerçekleştirirken ne yaptınız.  65 milyon Mevduatımız var. Ne yazık ki Esenler Belediyesi düzgün yönetilmediği üzülerek belirtiyorum. Bugünden itibaren bizde alternatif bütçelerimizi getirip beraber Esenler Belediyesini borçsuz bir şekilde yönetmeye çalışacağız.”

“Murat kardeşimiz elbette iyi niyetlidir. Söylediklerinin tamamı yanlıştır”

Ak Parti Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya “ Murat kardeşimiz elbette iyi niyetlidir. Söylediklerinin tamamı yanlıştır. Sermaye transferini biz okullara sağlık harcamalarına diğer kamu kurumlara yaptığı hizmetlere sermaye transferi denir. Biz başarısız yönetiyormuşuz. İyi yönetilmiyormuşuz. Biz kabul etmiyoruz. Gelir ile gider arasında 374 milyon fark var. O doğru değil. Çünkü orada tahsil edilemeyen bir alacağımız var. Dolayısıyla fark 192 milyon.”

 



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı