ÇIFTLIK GIBI BIR ÜLKEDE YASIYORUZ PARASI OLANA

ÇIFTLIK GIBI BIR ÜLKEDE YASIYORUZ PARASI OLANA

Çiftlik gibi bir ülkede yasiyoruz, parasi olana. Üç bes kurustan söz etmiyorum. Dolar ve avrolardan söz ediyorum, hani milyon, trilyon olanlarindan. Iktidar sahibiyseniz ya da iktidara yakinsaniz, dokunulmazliginiz vardir. Her yol mubahtir mantigina hak k

ÇIFTLIK GIBI BIR ÜLKEDE YASIYORUZ PARASI OLANA

Çiftlik gibi bir ülkede yasiyoruz, parasi olana. Üç bes kurustan söz etmiyorum. Dolar ve avrolardan söz ediyorum, hani milyon, trilyon olanlarindan. Iktidar sahibiyseniz ya da iktidara yakinsaniz, dokunulmazliginiz vardir. Her yol mubahtir mantigina hak kazanmis olursunuz. Dinide yamaladiniz mi? Gel keyfim gel olursunuz.

Ülkemizde kokular geliyor, çöp kokusu degil bu! Insanoglunun yarattigi kokular bu!

Kemal Kiliçdaroglu bir belge televizyondan paylasti. Ülke gündemine güm diye oturdu. Man Adasindan söz etti. Cografyam kuvvetli olmadigi için neresi oldugunu bilemedim. Ünlenen bu ada Irlanda Denizinde olup, Ingiltere ile Irlanda arasinda kaliyor. Birlesik Kralliga bagli olup, küçücük bir ada ama simdilerde ünleniverdi.

Bu adanin sirri nedir? Offshore cenneti ve tüm sirketlerin ugrak yeridir. Bir sterline sirket açiliyor. Kim açiyor ülkemizin itibarli ve iktidari olan Erdogan’in dünürü, enistesi, özel Eski kalem müdürü ve oglu.

AKP’liler ve Erdogan belgeler açiklandiginda yalanlama yoluna gittiler. Milletvekillerinden birisi “ticari isler” dedi.

Bu belgeler kanimca dogrudur. Bu belgeleri siradan insan ya da insanlar Kemal Kiliçdaroglu’na sizdirmadi. Üst düzeyden birileridir diyorum.

Kemal Kiliçdaroglu belgem varla söylemine devam ediyor. Kurulan sirkete bir milyon küsuratli dolarlar gönderiliyor. Gönderenler nasil böyle dolarlarla oynayabiliyorlar? Bu paralar gökyüzünden gönderilmedigine göre, kaynagi neresidir?

AKP milletvekillerinin çocuklari nedense isadamligina soyunmuslar, varliklilar. Neden dersiniz? Iman, vatan, millet gücümü? Ne gücü? Iktidar gücü olmasin? Nede olsa yillardir iktidardalar.

TBMM’sinde bu olayin arastirilmasi gerekmez mi? Gerekir, ama engellemeler var.

Tansu Çiller iktidarinda Kusadasi’nda bir çiftlik; 1993 yilinda verdigi mal varligi listesinde yer almadigi için sorun olmustu. “Çocuklarinin dadisina ait oldugunu” söylemisti. Isin ilginç yani ayni yillarda orada bulunan Çiller ailesiydi.

Konunun üzerine hiçbir hâkim ve savci gidemedi.

Gelelim Süleyman Demirel’e: O günleri yasayanlar bilir. Yegeni Yahya Demirel vardi. Yolsuzluklarla gündeme geldiginde:

“Demirel`in ayni isimli diger yegeni de bankanin içini bosaltmaktan hüküm giydi. Demirel`in kardesi Sevket Demirel`in oglu Yahya Murat Demirel, 1998`de Egebank`i alarak en genç banka patronlarindan biri oldu. Ancak Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF) 1999`da Egebank`a el koydu.”

Bir de hayali ihracat davalariyla gündeme gelmisti.

Yahya Demirel yegeni olsa da yargilanmasini engellemedi Süleyman Demirel.

Türkiye siyaseti ve ticari iliskileri iktidarda olanin yönlendirmesiyle gidiyor. Hani siyasette seffaflik deniliyordu ya! Demek ki seffaflik böyle bir seymis.

Hüseyin Habip Taskin

30.11.2017