Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Çig süt 150 kat daha zararli

Çig süt 150 kat daha zararli

ABD`nin en büyük saglik otoritesi tarafindan yapilan 13 yillik arastirmanin sonucunda çig sütün pastörize sütten 150 kat daha zararli oldugu belirlendi. Çig süt satisi ülke genelinde yasaklanabilir DIS HABERLER

Amerikan Saglik Bakanligi tarafindan yapilan ve pastörize ile çig süt arasindaki farki inceleyen 13 yillik arastirmanin sonuçlari açiklandi. ABD genelinde pastörize edilmemis süt satan çiftçilere ceza kesilmesi sonrasi çiftçilerin itirazi nedeniyle baslatilan arastirmada çig sütün insan sagligina içindeki bakteriler nedeniyle pastörize sütten 150 kat daha fazla zararli oldugu tespit edildi. ABD Saglik Bakanligina bagli Hastaliklari Önleme Merkezi (CDC) tarafindan yürütülen çalismada çig sütün yogun olarak satildigi eyaletlerde süt ürünleriyle geçen hastaliklarin en az 2 kat daha yaygin görüldügü anlasildi.

Çiftçiler protesto etti

CDC’nin çevresel ve gida kaynakli hastaliklardan sorumlu departmaninin basinda bulunan Dr. Robert Tauxe “Çig süt satisini kisitlamak salgin hastaliklarin yayilmasini önlemekte büyük öneme sahip” açiklamasini yapti. Çig süt üreticileri, sütü isitarak içindeki bakterileri öldürme islemi olan pastörizasyonun sütün faydasini azalttigini savunuyor. Ancak ABD’deki iki büyük saglik otoritesi olan CDC ve Gida ve Ilaç Dairesi (FDA) buna karsi çikti.

Kutu sütler ölü süttür

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise, kutulanmis sütlerin ölü süt oldugunu iddia etmisti. Vatan’da yayimlanan röportajinda Küçükusta, “Kutu sütlerinde kaymak diye bir sey yok. Çünkü sütün içindeki yag, yüksek basinç altinda küçük parçalara ayriliyor ve böylece sütün içine dagilmis oluyor. Süt fabrikasyon islemlerden geçirildikten sonra özelliklerini kaybediyor. Ölü süt oluyor” demisti.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı