`Cihan`a beraat, pusiye özgürlük`

`Cihan`a beraat, pusiye özgürlük`

Istanbul Kâgithane`de bir markete molotof attigi suçlamasiyla yargilanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri

Istanbul Kâgithane`de bir markete molotof attigi suçlamasiyla yargilanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Fakültesi ögrencisi Cihan Kirmizigül`e verilen 11 yil 3 aylik ceza, yürüyüsle protesto edildi.

Taksim Tramvay Duragi`nda bir araya gelen yüzlerce kisi, "Sira beraatta mücadeleye devam" ve "Ögrencime dokunma" pankarti ve "Cihan`a beraat pusiye özgürlük" dövizlerini tasiyarak, Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüste, alkis ve zilgitlar esliginde "Biz de taktik pusi bizi de alin, memleketi kurtarin", "Kavga bitmedi daha yeni basliyor", "Cihan`a özgürlük" ve "Baskilar bizi yildirmaz" sloganlari atildi. Kirmizigül`ün hocalari ve arkadaslari pusiye verilen cezayi, boyunlarina taktiklari pusi ile protesto etti.

Galatasaray Lisesi önüne gelen yüzlerce kisinin yaptigi oturma eyleminin ardindan grup adina açiklama yapan Galatasaray Üniversitesi ögretim üyesi Mehmet Karli, "Bu dava bir çok tuhaf gelismelere sahne oldu. Bir savci geldi, Cihan`in beraatini istedi. Bir baska savci geldi 45 sene talep etti. Tutukluluk için neden kalmadi diye tahliye veren de hakimler. Bugün dava dosyasinda hiçbir degisiklik olmadigi halde 11 sene mahkumiyet veren de yine hakimler. Biz sadece soruyoruz: Hukuk bunun neresinde? Adalet bunun neresinde?" diye konustu.

Hrant Dink davasinda örgüt bulamayan mahkeme heyetinin tek basina yargilanan Cihan`in örgütle iliskilendirdigine dikkat çeken Karli, "Bugün mahkum edilmeye çalisilan ayni zamanda bu özgürlük mücadelesidir" dedi. Adaletle göz göre dalga geçen kisilere mesajlarinin oldugunu belirten Karli, "Korkmayacagiz, durmayacagiz, hakikat için, adalet için ve özgürlük için bu mücadeleye devam edecegiz. Sadece Cihan için degil, bütün tutuklu ögrencilerle, bu baski politikasinin hedefi olan herkesle dayanisma için bu yürüyüse devam edecegiz" çagrisinda bulundu.

Eylem, alkis, zilgit ve atilan sloganlar esliginde sona erdi. (evrensel ISTANBUL)