Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Çiplak gösteren gözlük

Çiplak gösteren gözlük

Bilim adamlari, terahertz tarayicili özel bir sistem gelistirdi. Henüz cep telefonlarinda ve kisa bir mesafede kullanilan sistem, duvarlarin arkasini görüntülüyor ve insanlari çiplak gösteriyor VATAN DIS HABERLER

Çizgi roman tutkunlarinin en çok merak ettigi süper güç, Superman’in duvarlarin arkasini görebilme özelligiydi. Bilim adamlari bu istegi gerçege dönüstürdü. Cep telefonu, oyun konsollari ve diger ev aletlerinde kullanilan CMOS çipini inceleyen uzmanlar böylelikle bilim dünyasinda çigir açilacagini söyledi. Simdilik sadece ufak ev aletlerine sigan ve kullanim alani sinirli olan mikroçip araciligiyla duvar, plastik ve tahtalarin arkasinin görünebilecegi açiklandi. Tip dünyasinda da kullanilan röntgenin bir benzeri olan terahertz kullanan sistemin en ilgi çekici yaniysa insanlari çiplak gösterebilmesi. Fakat berrak bir biçimde her seyi görmek isteyenler biraz daha beklemeli, çünkü gözlükler isin dalgasi yüzünden objeyi mavi gösteriyor.

Yakin zamanda çiplak gösteren çiplerin gözlüklerde de kullanilabilecegini açiklayan bilim adami Doktor Kenneth O “Henüz kullanim alani çok kisitli. Ama zamanla bu sistem yayginlasacak. Halihazirda mikroçipin fiyatlari çok ucuz” dedi. Su ana kadar mikrodalga ile kizilötesi isinlar arasindaki alani cihazlarda kullanamadiklarini belirten Texas Üniversitesi’nde görevli bilim adami Dr. O, “Gelistirilen CMOS çipi sayesinde artik görüs alani genisledi. Bilgisayarlar, akilli telefonlar, oyun konsollari ve televizyonlarda bu sistem kullaniliyor” dedi. Ufak bir degisiklikle cep telefonu araciligiyla insanlarin çiplak görülebilecegini söyleyen bilim adami “Fakat birini çiplak görmek istiyorsaniz ona en az 12 santimetre yaklasmalisiniz” dedi.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli