Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çocuklar böyle yandi.

Çocuklar böyle yandi.

Üç katli bina hali döseliydi, yapiminda bolca ahsap kullanilmisti, dahasi üst kat ve çati tamamen ahsaptandi ve nihayet binayi alevler sardigi sirada yangin merdiveninin kapisi kilitliydi

Çocuklar böyle yandi: Yerler hali, üst kat ahsap, yangin merdiveni kapisi kilitliydi

Üç katli bina hali döseliydi, yapiminda bolca ahsap kullanilmisti, dahasi üst kat ve çati tamamen ahsaptandi ve nihayet binayi alevler sardigi sirada yangin merdiveninin kapisi kilitliydi…

yangin3

Adana’da 10’lu yaslarda 11 çocugun ve bir egitmenin yanarak can verdigi yanginin faciaya dönüsmesinin görünen ilk nedenleri bunlar.

Itfaiye ekiplerinin alevleri ancak üç saat sonra söndürebilmesi de cabasi.

Yurdun kimlerce isletildigi, ruhsatin nasil alindigi, binanin en son ne zaman denetlendigi soru isareti…

Çati üstlerine çöktü

Birinci kattaki elektrik panosundan çiktigi tahmin edilen yanginin ardindan çoçuklar kurtulmak için üst katlara çikti. Ancak yerlerin hali kapli olmasi nedeniyle alevler hizla ikinci ve tamamen ahsaptan yapili üçüncü kata ulasti. Çatinin alev almasiyla çökmesi bir oldu.

Yangin haberi üzerine Aladag ve Adana belediyelerinin yanisira orman bakanligi ekipleri de harekete geçti ama itfaiyecilerin binaya ulasip alevleri söndürmesi üç saat sürdü.

Vahim tespit: Yangin merdiveni kilitliydi

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Hüseyin Sözlü, binadaki yangin merdiveni kapisinin kilitli oldugunun anlasildigini söyledi. Sözlü, çocuklarin cesedinin kapinin yakininda bulunduguna dikkat çekti.

Belediye baskaninin verdigi bilgiye göre kilitli kapinin anahtari yanginda hayatini kaybeden egitmendeydi.

Sözlü ayrica itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettigini öne sürerken, ormanlik bir bölgede bulunan binada bolca ahsap kullanildigini, yanginin bu nedenle kisa sürede büyümüs olabilecegini belirtti.

Bakan: En ufak ihmal arastirilacak

Yanan yurda giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Betül Sayan Kaya,  “En ufak bir ihmal bile varsa arastirilacak” dedi.

Baro baskani: Takpiçsiyiz

Yaralilari ziyaret eden Adana Baro Baskani Veli Küçük de ortada ciddi bir ihmal bulundugunu söyledi: “Bu ihmali gerçeklestiren sorumlularin, yetkililerin en agir sekilde yargilanmasi için süreci takip edecegiz. Ailelerin de yaninda yer alip gönüllü olarak avukatliklarini yaparak hukuksal süreci de sonuna kadar takip edecegiz.”

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli