Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ÇOCUKLAR ESENLER`DE GÜVENDE HISSEDIYOR

ÇOCUKLAR ESENLER`DE GÜVENDE HISSEDIYOR

Herkes Için Dost Kentler Atölyesi`nin sonuçlari, düzenlenen bir panelle kamuoyuyla paylasildi. Buna göre Esenlerli çocuklar en çok Bilgi Evleri, ESEV, Çocuk Sokagi, Dijital Kütüphane, spor tesisleri ile Dörtyol Meydani ve çevresinde kendilerini güvende hi

ÇOCUKLAR ESENLER`DE GÜVENDE HISSEDIYOR

Herkes Için Dost Kentler Atölyesi`nin sonuçlari, düzenlenen bir panelle kamuoyuyla paylasildi. Buna göre Esenlerli çocuklar en çok Bilgi Evleri, ESEV, Çocuk Sokagi, Dijital Kütüphane, spor tesisleri ile Dörtyol Meydani ve çevresinde kendilerini güvende hissediyor. 

Esenler Belediyesi Sehir ve Düsünce Merkezi bünyesinde bu yil hayata geçirilen "Herkes Için Dost Kentler" ile "Kentsel Yasam ve Sürdürülebilirlik" atölyelerinin sonuçlari düzenlenen bir panelde kamuoyu ile paylasildi. Esenler Belediyesi Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi`nde düzenlenen panelin oturum baskanligini ITÜ ögretim görevlisi Doç. Dr. Hatice Ayataç yapti. Programin açilis konusmasini yapan Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Tasçi, Esenler`in daha yasanabilir bir kent olmasi için yaptiklari hizmetlere devam edeceklerini, akademisyenlerin çalismalarinin kendilerine isik tutacagini söyledi. 

ESTIM SOKAK DEDEKTIFLIGI YAPTI 

Birinci oturumun ilk konusmasini MSGÜ Arastirma Görevlisi Arzu ErturanEsenler’de Yaya Güvenligi” konusunda yapti. Sokakta güvenli sekilde yürümenin Esenler`i daha yasanabilir kilacagini belirten Erturan bu amaçla yaptiklari çalismadan, "Sokak Dedektifleri uygulamamizla Esenler Belediyesi`nin ESTIM birimi ile sokaklari denetledik, sokagi sosyal ve fiziksel yönleriyle degerlendirdik" dedi. 

NEREDE GÜVENDE HISSEDIYORLAR? 

Esenler’de Çocuk Olmak” konulu bir konusma yapan ITÜ ögretim görevlisi Doç. Dr. Hatice Ayataç, anket sonuçlarina göre çocuklarin en çok güvenlik tehdidi yasadigina dikkat çekerek, "Yaptigimiz anketlerden elde ettigimiz sonuçlara göre Esenlerli çocuklar en çok Bilgi Evleri, ESEV, Çocuk Sokagi, Dijital Kütüphane, spor tesisleri ile Dörtyol Meydani ve çevresinde kendilerini güvende hissediyor. Okul çevresinde ve sokaklarda güvensiz hissediyorlar" diye konustu. Ayataç, çocuklarin belediyeden maceraci oyun alanlari istediklerini de söyledi. 

ENGELLI ÇOCUKLAR IÇIN SALINCAK 

Panelin ikinci oturumunda “Esenler’de Engelsiz Tasarim” hakkinda konusan Beykent Üniversitesi ögretim görevlisi Doç. Dr. Ayse Nilay Evcil, "Toplumun engelli çocuklari içsellestirmesi ve empati yapabilmesi açisindan bütün çocuklarin sokakta ve oyun alanlarinda birlikte oynamalari gerekiyor" dedi. Evcil, Esenler Belediyesi`nin Çocuk Sokagi projesini takdir ettigini belirterek, burada engelli çocuklar için özel salincaklarin da bulunmasinin çok iyi bir uygulama olacagini söyledi. 

Programda akademisyenler; “Çocuk Dostu Esenler ve Yerel Yönetim Iliskisi", “Yasli Dostu Esenler”, “Kadin Dostu Esenler”, “Esenler ve Sokak Hayvanlari” basliklari altinda konusmalar yaptilar. Panelin sonunda Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Tasçi, panelistlere birer plâket takdim etti. 

KITABI ÇIKACAK 

Arastirmaci ve akademisyenlerin bir araya geldigi toplantilardaki tartisma notlari ve bilgiler derlenerek yayina hazirlanacak. Atölyenin çalisma ve arastirma sonuçlarinin kitap haline getirilerek, “Dost Kentler” basliginda yönerge olarak yerel yönetimlere sunulmasi planlaniyor. 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı