Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

`Çok profesyonel bir suikast`

`Çok profesyonel bir suikast`

Suikastin ardindan Paris`e giden BDP Genel Baskani Selahattin Demirtas, "Kesinlikle çok profesyonel bir katliam oldugu anlasiliyor? dedi. Demirtas, cenazelerin bir kaç gün içinde Türkiye`ye getirilecegini ifade etti.

ISTANBUL- Suikastin ardindan Paris`e giden BDP Genel Baskani Selahattin Demirtas, BDP Genel Baskan Yardimcisi Gültan Kisanak ve Van Bagimsiz Milletvekili Aysel Tugluk Istanbul`a döndü.

Demirtas, Atatürk Havalimani`nda gazetecilerin sorularini yanitladi.

CENAZELER TÜRKIYE`YE GELECEK

Ailelerin cenazelerini memleketlerinde defnetmek istedigini belirten Demirtas, "Oradaki resmi prosedür tamamlanmadigi için henüz program netlesmedi. Saniyorum birkaç gün içinde de bu konuda da program netlesmis olacak ama cenazeler Türkiye`ye gelecek" dedi.

“FRANSA IÇISLERI BAKANI`YLA GÖRÜSTÜK”

Fransa Içisleri Bakani ve ilgililer ile görüstügünü söyleyen Demirtas, "Biliyorsunuz ki çok trajik bir katliam yasandi Paris`te, üç kadin, Kürt siyasetçi gündüz saatlerinde infaz edildi. Bununla ilgili esbaskanimiz, milletvekillerimiz ile birlikte yaklasik üç gündür Paris`teyiz. Orada çesitli temaslarimizda oldu. Fransa Içisleri Bakani ile görüsme yapma sansimiz oldu. Oradaki hukukçular ile dosya ile ilgilenen avukatlarla görüstük" ifadelerini kullandi.

ÇOK PROFESYONEL BIR CINAYET

Yasanan olaya iliskin taniklarlada konustuklarini kaydeden Demirtas sözlerine söyle devam etti:

"Edindigimiz izlenim su, somut bir bilgi, somut bir belge yok elimizde ama kesinlikle çok profesyonel bir katliam oldugu anlasiliyor. Zaten Fransa Içisleri Bakaninin da tabiri budur. Çok profesyonel bir cinayet, suikast oldugunu ifade ediyorlar. Fransa Içisleri Bakani çok yogun bir sekilde üzerinde çalistiklarini, meseleyi çok ciddi aldiklarini ifade ediyorlar. Kendi yaklasimi bize güven verdi. Kendisinin bu konudaki siyasi tutumlulugu ve kararliligi bize güven verdi. Umut ediyorum ki kisa zamanda da polis sorusturmasi tamamlanacak ve en azindan fail ve failler ile ilgili elimizde bir bilgi olacak diye umut ediyoruz"

“BIZIM IÇIN ISIMDEN ÇOK KURUMSAL YAPI ÖNEMLIDIR”

Bir gazetecinin BDP`i heyetin tekrar Imrali`ya gidip gitmeyeceginin yönündeki sorusuna Demirtas su cevabi verdi: "Bu konuda netlesmis bir sey yok. Bizim talebimiz var, basvurumuz var ama Adalet Bakanligi`ndan henüz bize verilmis bir yanit yok. Biz dört esbaskan olarak gitmemizin bu asamada dogru olacagini ifade ettik. Tabi gelecek cevaba göre biz de tartismalarimizi yürütürüz. Bizim için isimden çok kurumsal yapi önemlidir"



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false