Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

CORONEKONOMI.!!!

CORONEKONOMI.!!!

Ülkemizde herkes uzman, herkes her seyi biliyor. Hele bir kisi varki o her seyi biliyor.

Özal dan beri herkes ekonomist, Pandemiden beri herkes corono uzmani. Enteresan olanda bu. Herkes ekonomist ekonomi yerlerde geziyor. Bugün dünyada dolar karsisinda en fazla deger yitiren para Türk lirasi.

Bu kadar çok bilenin oldugu ülkede dagdaki çobandan, sehrin varoslarinda çöp toplayan arkadaslarimiza kadar, çoluk çocuk ezcümle herkes corona uzmani. Ne yazik ki bu kadar çok bilene ragmen günde 25-30 bin arasi pozitif vaka ve 200-250 ölüm var.

Bu sorunlari bildigimizi sanip çözemiyorsak demek ki hiçbir sey bilmiyoruz. Bildigimiz sanip kendimizi kandiriyoruz.

Her aksam ekranlara çikan yorumcular ise diyecek laf bulamiyorum. Türkiyenin gurur tablosu her seyi biliyorlar her sey onlardan soruluyor. Üstelik bu adamlar bu sayede parada kazaniyorlar. Meslegi yanlis seçmisiz. Olacaktin yorumcu kapacaktin parayi. Hele de iktidara dayamissan sirtini yemede yaninda kim tutar seni.

Batmis ekonomiyi nasilda çok iyi diye anlatiyorlar. Hayal alemine dalsalar bile böyle anlatamazlar. Bazi hizini alamayip, trenden ates gibi erken atlayanlar olsa da Süleyman hadi Veysi kosun tekrar binin trene. Bir sartim var ama elinize yüzünü bulastirmayin bir daha. Bagis yapin büyükelçi olun.

Allah yorumcunun yagcinin yalakanin mali götüreninde hayirlisini versin. Baksana ne

Hale düstük. Allah bakanlarin, maliyecilerin merkez bankasi baskaninda hayirlisini versin. Döviz-faiz orantisinda hep sinifta kaliyorlar. Adam hiç olmazsa alir ekonomi kitabinin önsözünü okur.

Yok bunlar adam olmazlar. Bu iste bir is var mutlaka bir is var. Iç-dis güçler, terör, Bay Kemal Aksener yüzünde bu hale düstük diyemiyorlar. Hele o AKsener var ya AK partinin AK’ini çalmis bizimkiler uyanmiyor. Bu yüzdende oylarimiz AKsener’e kaçiyor. Bunu düzeltmemiz lazim.

Durum öyle gösteriyor ki bu iktidar gidici. Tencerenin kaynamadigi, maliyetlerin arttigi bir süreçte adalet ve yargiya güven olmadan piyasalara güven gelmez. Erken seçim iyi geçime geçis olacaktir.

Allah yeni gelecek iktidarinda hayirlisini versin.!!!!



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli