Çorum Mecitözün`den 700 Yillik Lezzet Ikrami

Çorum Mecitözün`den 700 Yillik Lezzet Ikrami

Ramazan etkinlikleri kapsaminda Dörtyol Meydani`nda kurulan memleket stantlarini Çorum standinda 700 yillik geleneksel tat ?Iskilip Dolmasi` tanitimi yapilip ikram edildi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Çorum Mecitözün’den 700 Yillik Lezzet Ikrami

Ramazan etkinlikleri kapsaminda Dörtyol Meydani’nda kurulan memleket stantlarini Çorum standinda 700 yillik geleneksel tat ‘Iskilip Dolmasi’ tanitimi yapilip ikram edildi.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ve AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, Esenler Belediyesi tarafindan Ramazan etkinlikleri kapsaminda Dörtyol Meydani’nda kurulan etkinlik alaninda stant açan Çorum Mecitözü Ilçesi Dernegi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Peygamber torunu Iskilipli Atif Hoca’nin torunu Muzaffer Imal`in yani sira, Belediye Baskan Yardimcilari, meclis üyeleri ve çok sayida Çorumlu da alanda hazir bulundu.

Muhtesem Bir Tat

700 yillik bir tat olan Iskilip Dolmasi Çorum Mecitözü stanti ziyaret eden hemserilerine ve esenlerlilere ikram edildi. Büyük bir tencerede kapak çevresi hamur ile çevrelenmis 700 yillik geleneksel bir tat olan Iskilip Dolmasi dualarla açildi. Yaklasik 12 saat boyunca kisik ateste pisirilen ve 700 yillik bir geçmisi olan Iskilip Dolmasini tadan vatandaslar gerçek bir Anadolu yiyecegi yapilmasi ve tadilmasi gerektigini ifade ederek yöresel yemege tam not verdiler.