Tarih: 01.01.2018 00:00

?CUMHURBASKANI GELIYOR?

Facebook Twitter Linked-in

“CUMHURBASKANI GELIYOR”

5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan baslatildigi Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsüm Konutlari`nin temel atma töreni için Esenlere gelmisti. 30 Mayis 2016 Pazartesi günü saat 14.00`de  1403 konut ve 32 isyerinin tapu ve anahtar teslim töreni için Esenler’e gelecek. Esenlere gelmeden önce bazi vatandaslar sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler. Bizde bu sosyal medyada yazilan bir bölümünü yayinliyoruz.

CUMHURBASKANI GELIYOR

Ilçemize Sayin Cumhurbaskani geliyor, hos gelsin sefa gelsin. Ilk defa da gelmiyor ama birileri 50-60 yil öncesinin aliskanliklari ile nümayis hazirliklari içinde. Artik siradanlasan bir olaydan sürpriz çikarma daha da dogrusu popülariteyi arttirma derdinde.

Önceki gelisinde Sayin Cumhurbaskani ilçemizi meshur etmis, bir genç ile polemige girmis kimse olanlara anlam verememisti! Farkinda misiniz, etrafiniza bir bakin. Sigara içilmemesi hususundaki hakli görüsleri ters çikislari ile akamete düsmüs vaziyette. Gençler, özellikle okul önleri sigara içen gençlerden geçilmiyor. Sigara hususundaki hassasiyetin benzeri hassasiyetleri banka matik memurlari, reklam masraflari, yolsuzluk, kadin cinayetleri ve çocuklarin istismari hususunda da bekliyoruz.

Simdi Havaalani Mahallesindeki konutlarin teslimi için geliyor. Aslinda bu isler yürütme makaminin isleri lakin yürütmede profil sorunu yasandigi için ve yürütme konusundaki tecrübelerinden dolayi bu islere hala Cumhurbaskanimiz bakiyor biraz da baskanlik sistemi için halka ulasilmasi durumu var tabiki.

Sayin Cumhurbaskani devlet adamligi vasfindan çok tüccar siyasetçi vasfi ile anildigindan dolayi olsa gerek buraya gelme ihtiyaci duymus. Yoksa halkin yanlis uygulamalar için yürüyüs yaptigi, belediyenin emsalini açiklamaktan çekindigi, emsal fazlaliginin oldugu belli olan bir yere gelmemesi gerekir idi.

Insaat durumuna bakarsak imalatlar bitmemis ve geçici kabul yapilmamis gözüküyor bu tarihten sonrada kabulün yapilip eksiklerin giderilme imkani yoktur. Yani tamamlanmamis bir yerin açilisi yapilacak sov olsun diye Esenlerin parasi çarçur edilmis olacak.

Dedik ya tüccar siyasetçi sonuca bakar. Binalar bitmis, tören var ve alkislayanlar var ise gerisi onu ilgilendirmez. O Aydin Dogan`a kizdigi halde Trump Towers açilisina gitmis. Simdi abim diye pesinde dolasan belediye baskaninin açilisina mi gelmeyecek. Kupon arazinin ötesinde topon arazi açmis birine neden gelmesin!

Hem burada insaat yapan firmalar TOKI-KIPTAS ve EMLAK KONUT gibi devlet ve belediye yapilarinin sevilen müteahhitleri ve gözdeleri! Sorarsaniz buradan kar etmedik diyecek kadar da öz verilidirler. Belediye cenahina sorarsaniz yüklenicilerin zarar ettigini söyleyecek, vatandasin kazancini ortaya koyacaklardir.  Bu hayirseverler yalniz birakilir mi?

Daire fiyatlarini arttirdik daha ne istiyorlar diyecekler ve gözdelerinin bu isi hayir namina yaptigini beyan edeceklerdir. Hatta burada zarar ettiler onun için askeri alanda da öncelik bunlarin deyip altyapiyi hazirlayacaklardir. Gözde olmak kolay mi?

Yetkilileri dinleyin sanki görevleri emlakçilik zannedersin! Plan ve program hususunda son derece afaki ve birbirinden farkli rakamlar ortaya atip asil görevlerinden bahsetmeyip Esenlerde emlak fiyatlarini arttirmakla övünürler!

Bu arada asil görevleri imar planlari hazirlamak, ulasim akslari açmak, otopark ve rekreasyon alanlari üretmek olanlar bunlari yapmak zor ve zahmetli oldugundan bunlari baskalarina havale edip,  zamana yayarlar sonrada bu isler olmuyor deyip bildikleri gibi is yapma derdine düserler.

Sehir planlamak, nalburun oglu ile bina yapmaya, kardes ile taseronluk yapmaya benzemez. Askeri alani döküm sahasina çevirmek için dolgu alani olusturacak planlamalar yapanlar bu konuda samimi iseniz askeri alanin topografik okumalarini simdiden kamuoyu ile paylasin! Ama bu Havaalani Mahallesi emsal hesaplari gibi olmasin! Hala açiklamadiniz!

Sayin Cumhurbaskani, sizden ricam yüksek katlara hayir deyip hala yüksek kat insaatina neden devam ediliyor, neden Zeytinburnu`ndaki silueti bozan binalar için bir islem yapilmiyor neden hala Istanbul trafigi çözülemiyor bunlari da gelmisken açiklarsaniz sevinirim.                                                 

CAN ALI      25.05.2016




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —