Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Cumhuriyet Bayramini Coskuyla kutladilar

Cumhuriyet Bayramini Coskuyla kutladilar

Tüm Yurtta oldugu gibi Esenlerde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskuyla ve sevinçle kutlandi.

Hasan Gürsoy-Özay Sali/Gazete Esenler

CHP. Cumhuriyet Bayramini Esenlerde Coskuyla kutladi

Tüm Yurtta oldugu gibi Esenlerde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskuyla ve sevinçle kutlandi.

Esenler Davut pasa caddesinin sonunda Cumhuriyet meydanina kadar fener alayi yürüyüsü yapildi. Fener alayinda çok sayida partililer “Cumhuriyetin bekçisiyiz, Cumhuriyeti biz kurduk biz yasatacagiz “slogan atarak Cumhuriyet Meydanina kadar yürüdüler. Caddede bulunan vatandaslar ve esnaflar alkislayarak Cumhuriyet Bayrami coskusuna destek verdiler. Cumhuriyet meydaninda ki kutlamaya kalabalik bir vatandas toplulugu katilim sagladi.

Esenlerimiz dede halkimizin cumhuriyetine sahip çiktigini görüyorum

Burada CHP Ilçe baskani Hali Özde günün önem ve anlamina iliskin sunlari söyledi. Özden “Cumhuriyet, yeni ve saglam esaslari yla, Türk milletini emin ve saglam bir istikbal yoluna koydugu kadar, asil fikir ve ruhlarda yarattigi güvenlik itibari ile büsbütün bir hayatin müjdecisi olmustur. Atatürk’ün sözünden sonra konusmasinda tüm yurtta coskulu kutlamalar devam ederken Esenlerimiz dede halkimizin cumhuriyetine sahip çiktigini görüyorum. “Degerli arkadaslarim bu gün yani 29Ekim Cumhuriyet bayrami tarihe geçecek ise halkimizin Cumhuriyetine sahip çikma günü olarak tarihe geçmis olacaktir”.

Konusmasinin sonunda Özden “Bu gün Cumhuriyet bayramini kutlamak isteyenlerin sorumlulugu vardir. Bu gün AKP Hükümetinin fasist baskilarina ve engellemelerine ragmen halkimiz coskuyla Cumhuriyet bayrami kutlamalarina katilarak Cumhuriyetine sahip çikmistir”dedi.

Konusmalarin ardinda etkinlik halk konseri ile devam etti. Konsere Metin Aksoy, Özgür Aslan, Fatih Korkmaz, Seda Kaya ve gurubu kutlamalara katilan kalabaligi türküler ve halaylarla costurdu. Söylenen türküler ve halaylar esliginde havaya uçurulan balonlar esliginde son buldu.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli