Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Cumhuriyetin 96. Yili Esenler’de coskuyla kutlandi.

Cumhuriyetin 96. Yili Esenler’de coskuyla kutlandi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 96. yil dönümü, tüm Türkiye'de oldugu gibi Esenler'de de çesitli etkinliklerle kutlandi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 96. yil dönümü, Esenler'de çesitli etkinliklerle kutlandi.

28 Ekim 2019 günü Dörtyol Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasiyla baslayan kutlamalar Esenler Kaymakami Adil Karatas’in makaminda tebrikleri kabulünün ardindan etkinlikler Esenler Cumhuriyet Meydaninda devam etti.

Dörtyol Cumhuriyet Meydanindaki kutlamalara Esenler Kaymakami Adil Karatas, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, belediye baskan yardimcilari, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan tören, Kaymakam Sahin'in konusmasiyla devam etti.
Esenler Kaymakami Adil Karatas; tarihin her döneminde oldugu gibi bugün de birligimizi, dirligimizi, sevincimizi, saadetimizi çekemeyen ser güçler, yine memleket semalarinin berrak görünümünü bozmak için ugrastigini ifade etti. Söyle devam eden Karatas,bizi bize düsürmek için elinden geleni ardina koymadiklarini ifade ederek, vaktin yepyeni ufuklara dogru atilma vakti oldugunu, vaktin akilla, adapla, ahlakla, adaletle, askla vatanimizi muasir medeniyet sürecini asma vakti oldugunu ve vaktin bir olma, birlik olma vakti oldugunu vurguladi.

Günün anlam ve önemini veren konusmanin ardindan okullarin hazirladigi halk oyunlari gösterileri ile müzik dinletisi izleyenlerin begenisini topladi. Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli