Tarih: 01.01.2018 00:00

Danistay Baskani`yla muhtelif görüsmeler

Facebook Twitter Linked-in

ISTANBUL - Hayali ihracat çetesi lideri Barbaros Hayrettin Aksoy’un adami oldugu ileri sürülen Yalçin Bayrak’in Danistay Baskani Hüseyin Karakullukçu’yla yaptigi görüsmelerin yankisi sürerken, sorusturma dosyasinda ilginç bilgiler yer aldi. Dosyada, Danistay Baskani ve Yalçin Bayrak arasinda muhtelif zamanlarda sik sik görüsme yapildigi vurgulandi. Iddiaya göre Yalçin Bayrak, Barbaros Hayrettin Aksoy’la ilgili sorusturmalarda Danistay’daki nüfuzunu kullaniyordu. IstanbulMali Sube’ye gelen ihbar hbar üzerine harekete geçen polis, Bayrak’i adim adim takip etti. Takipte süpheli Bayrak’in Danistay Baskani Hüseyin Karakullukçu ile görüstügü tespit edildi. 

Iste o takip süreci 
Emniyet’in takibinde Bayrak, 15 Subat’ta saat 16.30’da Danistay binasina giriyor. 40 dakika kaldiktan sonra ayrilan Bayrak, daha sonra çete lideri oldugu ifade edilen Hayrettin Aksoy’la görüsüyor. Görüsme, sorusturma dosyasinda söyle: 
Yalçin Bayrak: Ben aradim seni sonra sen aramissin beni de ben uçaktaydim simdi indim. 
Hayrettin Aksoy: Ya 3 bin hazirladim ama havale yapamadim inince haber ver göndereyim diyecektim. Sabah erkenden avukata gidecem benim rapor çikmis demistim ya. 
Yalçin Bayrak: Evet. 
Hayrettin Aksoy: 10.30’da ordan çikarim nereye emredersen gelirim. 
Yalçin Bayrak: Yav onu yapariz da BEN ORAYA PERISAN OLDUM BIR ANLATIRIM YARIN SANA DA. 
Hayrettin Aksoy: YARIN GÖRÜSCEZ ABI YARIN ANLAT BANA BENIM SANA ÇOK IHTIYACIM VAR. 
Yalçin Bayrak: Anladim. 
Hayrettin Aksoy: Yani o bir liste vardi ya hani. 
Yalçin Bayrak: Evet. 
Hayrettin Aksoy: Kurmanci gelmisti sana da. Onunla ilgili sikintilar mi var. Gerçi bizimle alakali bir sey yok ama yine de senin bilmende, hani tecrübenden istifade edelim abi. Sen onun bir ....sine bir bak ya. 
Yalçin Bayrak: O zaman söyle yapalim yarin senden haber bekleyeyim. Ben oraya sey yapmam lazim 5 milyar havale yapmam lazim. 
Hayrettin Aksoy: Yav 3 bin var 2 de gönderirim 3’ü bir gönderelim ver bana hesap numarasini ben saat 9.5’ta yaptirayim havaleyi. 
Yalçin Bayrak: Sabah görüsürüz. 

Ikinci görüsme araçta 
Sorusturma dosyasinda yapilan bu görüsmeler dogrultusunda Yalçin Bayrak’in 26 Subat’ta Ankara ’ya gittigi ve Danistay Baskani Hüseyin Karakullukçu ile görüstügü yer aliyor. Bu görüsmenin ardindan Danistay Baskani’nin Bayrak ile ikinci bir görüsme daha yaptigi belirtiliyor. Dosyaya göre bu görüsme 12 Mart’ta bir araçta gerçeklesmis. 
Danistay Baskani Karakullukçu, iddialarla ilgili “Danistay’a ve onun baskani sifatiyla sahsima çok sayida dilekçe ve ziyaretçi gelmektedir” demisti. Ancak polisin hazirladigi sorusturma dosyasinda Karakullukçu ile Bayrak’in sik sik görüstükleri ifade edildi. Dosyada, “Bayrak’in muhtelif tarihlerde Danistay Baskani ile görüsmeler yapmak için sekreteri Leyla Hanim’dan randevu aldigi ve bunlarin bir kisminda görüstügü anlasilmistir” denildi. 

Danistay dosyalari delil 
Yalçin Bayrak’in aracinda ve üstünde yapilan aramalarda ise Danistay’da görülen çok sayida davayla ilgili dosya ve belge ele geçirildigi ögrenildi. Belgelerden birinin arka sayfasinda, Barbaros Hayrettin Aksoy’un geçirdigi sorusturmalarda adi geçen firma adlarinin ve dosya numarasi oldugu degerlendirilen numaralarin yer aldigi tespit edildi 

Ihbar haberi tepedeki isimden 
Telefon görüsmelerine göre, hayali ihracatla ilgili gelen ihbari ise çeteye Gümrük ve Ticaret Müstesar Yardimcisi Neset Akkoç’un verdigi öne sürüldü. Çete üyeleri Senol Ikiz ve Ibrahim Meral’in 13 Mart tarihli telefon trafigi söyle: 
Senol Ikiz: Sen Neset beyi bir arayip da, bir sey yapabilirse. 
Ibrahim Meral: Neset bey en son bu dedigim belgelerin hepsini istedi gönderdim. 
Senol Ikiz: Bizim dosyamiz Neset beyin istedigi gibi gümrük müdürüne çikmis yukariya. 
Ibrahim Meral: Neset beyin selami var o sekilde geldim de. 

Ayni gün bir baska görüsme: 
Ibrahim Meral: Abi Neset Bey döndü, sizi iki defa üst üste ihbar etmisler. Dedi ki böyle böyle. Ama Allah’a sükür dedi arastirmalarimizda herhangi bir olumsuzluk olmadi arkadasla ilgili dedi. Bilgin olsun dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —