Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Danistay`dan Yoldan Alinan Otopark Paralarina Iptal

Danistay`dan Yoldan Alinan Otopark Paralarina Iptal

Yoldan otopark parasi alamazsiniz. Danistay`dan çok önemli karar! Bakalim ISPARK ne yapacak?

Danistay`dan Yoldan Alinan Otopark Paralarina Iptal

Yoldan otopark parasi alamazsiniz. Danistay`dan çok önemli karar! Bakalim ISPARK ne yapacak?

YUSUF YAVUZ / ODATV - 10-03-2016 - Cadde ve sokaklarin belediyeler tarafindan ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargiya tasiyan Burdur Tüketicileri Koruma Dernegi’ni hakli bulan Danistay, “yollarin amacina uygun olarak kullanilmasini olumsuz yönde etkileyecegi” gerekçesiyle düzenlemeyi iptal etti. Ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal nitelikteki kararla ilgili açiklama yapan davayi açan dernegin baskani Kemal Arslan, kisi ve kuruluslarin talep etmeleri halinde ellerindeki bilgi ve belgeleri paylasabileceklerini söyledi. 

BELEDIYE CADDE VE SOKAKLARI OTOPARK OLARAK KIRALADI

Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Dernegi (BURTUKODER), dönemin Burdur Belediyesi’nin 8 Nisan 2010 tarihinde aldigi kararla kent merkezindeki bazi caddelerin ücretli otopark ilan edilip kiraya verilmesini öngöre düzenlemenin iptali istemiyle Isparta Idare Mahkemesi’nde dava açti. Ancak Mahkeme dernegin bu talebini reddetti. Mahkemenin red kararini temyiz eden dernegi hakli bulan Danistay 8. Dairesi, Burdur’daki kimi caddelerin ücretli otopark olarak tahsis edilmesinin yolunu açan belediye kararini, “yollarin asil amacina uygun olarak kullanilmasini olumsuz yönde etkileyecegi” gerekçesiyle iptal etti.
 

KARAR, ÜLKE GENELINDEKI UYGULAMALARA EMSAL NITELIGINDE

Ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal teskil edecek nitelikteki yargi kararini degerlendiren BURTUKODER Baskani Kemal Arslan, Burdur Belediyesi’nin karari temyiz etme isteminin de Danistay tarafindan reddedildigini belirterek, “Burdur Belediye Baskanligi, Danistay kararina, ‘karar düzeltilmesi’ talebiyle yine itiraz etmis, Danistay bu istemi de yerinde görmeyerek itirazi reddetmis, karar kesinlesmistir. BURTUKODER olarak 5 yili bulan bir hukuk mücadelesi sonucu, sadece Burdur’daki uygulamayi degil, tüm Türkiye’de cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasini durduracak emsal bir karari çikartmis bulunmaktayiz” dedi.

Arslan, yasadiklari kentlerde bu sorundan rahatsiz olan kisi ve kuruluslarin talep etmeleri halinde, dava süreciyle ilgili belge ve bilgileri paylasabileceklerini de sözlerine ekledi.

danistay yoldan otopark parasi alamazsiniz



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli