Davada skandal

Davada skandal

KCK adi altinda Silivri`de yargilanan tutuklu gazeteciler davasinda yargilamalarin gayriciddiligi gözler önüne serildi. Mahkeme, gazeteci Çagdas Kaplan`in "Konya`nin Kandil kasabasi tabelasi altinda fotografi var" dedigi "delil"i avukatlara verdi. Fotogra

ISTANBUL- Istanbul`da KCK adi altinda yargilanan tutuklu gazetecilerin durusmasinda ortaya çikan skandal, yargilamalarin ne denli ciddiyetle yapildigini gözler önüne serdi. Tutuklu gazeteci Çagdas Kaplan hakkinda iddianamede yer alan "Konya`nin Kandil kasabasi altinda fotograf çekildi" yönündeki suçlamanin gerçekdisi oldugu ortaya çikti.

Mahkeme heyeti fotografi verdi, skandal ortaya çikti
KCK adi altinda 33`ü tutuklu 46 gazetecinin Istanbul 15. Agir Ceza Mahkemesi`nin bulundugu Silivri Yerleskesi`nde görülen bugünkü durusmasinda avukatlarin usule iliskin taleplerinin ardindan mahkeme dava dosyasina gelen evraklari okudu. Mahkeme Baskani Ali Alçik`in okudugu evraklar arasinda 1,5 yildir tutuklu olan Çagdas Kaplan`in iddianamede, "Konya`nin Kandil kasabasi tabelasi altinda fotograf çektirmek" gibi suçlanmasina neden olan fotograf da bulundu.

ÇAGDAS KAPLAN`A AIT DEGIL

Gazeteci Kaplan`in avukatlari, söz konusu fotografin davanin ek klasörlerinde yer almadigini belirterek bu iddiaya neden olan fotografi mahkeme heyetinden talep etti. "Kandil" tabelasi altinda fotograf çektirmenin ne gibi suç unsuru teskil edecegi hala anlasilamazken bugün yasanan skandal hazirlanan iddianamelerin ne denli dayanaksiz oldugunu gözler önüne serdi.

Mahkeme heyeti talep üzerine fotografi avukatlara ulastirdi. "Kandil tabelasi altinda fotograf çektirmek" gibi suçlamadan daha büyük skandal fotografin suçlanan kisiye ait olmamasiyla ortaya çikti. Fotografta Kandil tabelasi altinda görülen sahsin Çagdas Kaplan olmadigi net bir sekilde görülüyordu ancak Kaplan, bu mesnetsiz suçlamayla 14 aydir tutuklu yargilaniyor.

HAYATIMDA HIÇ KONYA`YA GITMEDIM

Gazeteci Kaplan da 14 Mayis 2012`de ailesiyle yaptigi haftalik telefon görüsmesinde bahsi geçen iddiayla ilgili olarak hayatinda hiçbir zaman Konya’ya gitmedigini, sorusturmada fotografin da kendisine gösterilmedigini söylemisti.

KIRSALI KAST EDIYOR

Çagdas Kaplan hakkinda yer alan suçlama su sekilde: "DIHA (Dicle Haber Ajansi)`nin Ankara Ili Çankaya ilçesi Kizilay Mithatpasa Caddesi`nde yapilan aramada sabit diskten çikan 101376805 fotografta `Çagdas Kaplan`in PKK/KCK terör örgütünün Kandil kampini ima ederek Konya ili Cihanbeli ilçesi Kandil kasabasi çikisinda bulunan `KANDIL` yazili karayolu tabelasinin önünde zafer isareti yaparak fotograf çektirdigi tespit edilmistir. Sahsin bu fotograftaki maksadinin PKK/KCK terör örgütünün kirsal merkezini kastederek `Kandil` tabelasi önünde PKK/KCK terör örgütünün isaretini yapmak oldugu degerlendirilmistir."

soL Portal/ Selin Asker