Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

?Davulcuyu dövdüler kalabaligi tahrik ettiler`

?Davulcuyu dövdüler kalabaligi tahrik ettiler`

Sürgü`deki olaylarla ilgili jandarma raporunda Alevi aile suçlandi. Saldirganlar serbest birakilirken davulcu tutuklandi. Saldiriya ugrayan aile fertlerine de saldirganlar kadar hapis isteniyor Kemal Göktas

ANKARA - Malatya’nin Dogansehir ilçesine bagli Sürgü beldesinde Alevi bir ailenin evinin taslanmasi ve beldeden göç etmeleri için tehdit edilmeleri olayi ile ilgili sorusturmada saldirganlari kiskirttigi iddia edilen Ramazan davulcusu “suça tahrik” ettigi iddiasiyla tutuklanirken jandarmadan ilginç bir açiklama geldi. 

Malatya Il Jandarma Komutanligi rutin olarak açiklanan Basin Bülteni’nde Sürgü’deki olaylara diger asayis olaylarinin ardindan “Kamu Barisina Karsi Suçlar” basligi altinda yer verildi. Bültende olayla ilgili saldiriya ugrayan Alevi ailesinin suçlanmasi dikkat çekti. Bültende, “28 Temmuz 2012 günü saat 02.00 siralarinda, ramazan davulcusu M.E.’nin (Mustafa Efsi), H.E. (Hasan Evli) ve oglu S.E. (Seyho Evli) tarafindan darp edilmesi olayi sonrasi, 29 Temmuz 2012 günü saat 01.30 siralarinda, ramazan davulcusu M.E.’nin beraberindeki yaklasik 100 kisilik kalabalik bir grupla H.E. ve ailesinin ikamet ettigi evin bulundugu bölgeye gelerek, burada davul çaldiklari, Istiklal Marsi söyledikleri ve tekbir getirerek slogan attiklari” iddia edildi. 

Kalabaligin evi taslamasini ev sahibi S.E’nin grubu tahrik etmesine baglayan Jandarma bülteninde “Kalabalik gruba karsi ev sahibi S.E.’nin bagirarak grubu tahrik etmesi sonucu gruptan kimligi tespit edilemeyen bir veya birkaç kisi tarafindan H.E.nin evine tas atilmasi neticesinde; evin pencere camlari kirilmistir” denildi. Açiklamada, Cumhuriyet savcisinin talimati dogrultusunda olaya karisan ve eve tas atan 23 sahsin tespit edildigi, sahislarin ifadelerinin alinmasina müteakip Bassavciliga sevk edildikleri ve mahkemenin davulcu M.E’yi tutukladigi, diger sahislarin ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildiklari bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre davulcu Efsi, “suç islemeye tahrik” suçlamasiyla tutuklandi. Serbest birakilan 22 kisi hakkinda ise “mala zarar verme” suçundan sorusturma yürütülüyor. Evli ailesinden baba Hasan ve oglu Seyho Evli’nin ise davulcuya darp ettikleri iddiasiyla 1 yildan 3 yila kadar hapis öngören “kasten yaralama” suçundan sorusturulduklari ve 29 Temmuz’da jandarmada ifadelerinin alindigi belirtildi.

Olay yeri inceleme raporunda evin camlarinin ve çatidaki tuglalarin kirildigi, prefabrik evin bazi bölümlerinde çökme oldugu belirtildi. Raporda, evin duvarinda 3’er adet sirali 2 grup halinde deligin oldugu, Hasan Evli’nin bu deliklerin eve açilan atesle olustugunu söyledigi belirtildikten sonra “Delikler üzerinde gözle yapilan incelemede deliklerin, çivilerin duvar üzerinde tutturulmasi için açilmis matkap deligi olabilecegi kanaatine varildi” ifadesi yer aldi. 

Görüntü kaydi yok

Evli ailesinin avukati Ali Hamurcu ise “Olay sirasinda jandarma havaya ates açmis. Müvekkillerim, saldirgan grup içerisinden de ates edildigini iddia ediyor. Ama jandarma tüm mermi kovanlarini topluyor ve olay yeri inceleme raporunda bu mermilere iliskin bilgi yer almiyor. Ayrica iki gece süren bu olaylarla ilgili jandarmanin görüntü kaydi yapmamasi da dikkat çekici” dedi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false