Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

DAVULLU ZURNALI KENTSEL DÖNÜSÜM

DAVULLU ZURNALI KENTSEL DÖNÜSÜM

Bagcilar ilçesi Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda otoparkli ve yesilin hakim oldugu yeni yasam alanlarina kavusuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsaminda Günesli Mahallesi`ndeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayri bina ile 52 bagimsiz birimi

DAVULLU ZURNALI KENTSEL DÖNÜSÜM

 

14 ayri bina ile 52 bagimsiz birimin yikimi gerçeklestirildi

Bagcilar ilçesi Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda otoparkli ve yesilin hakim oldugu yeni yasam alanlarina kavusuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsaminda Günesli Mahallesi’ndeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayri bina ile 52 bagimsiz birimin yikimi davul zurna esliginde yapildi.

Yikim sirasinda çok duygulandigini belirten konut sahibi Zehra Yayla (60) evinin tugla ve kumdan yapildigini belirterek, “Gecekondu olarak tugla ve kumdan insa etmistik. Depremde yikilacak korkusuyla yasiyorduk. Insallah evlatlarim ve torunlarimla birlikte depreme dayanikli, otoparkli konutlarda yasayacagiz.” dedi.

 

Bagcilar’da kentsel dönüsüm Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkindaki 6306 Sayili Kanun’un çikmasiyla birlikte hiz kazandi. Güvenli adimlarla yürüyen proje depreme dayaniksiz konutlarin yikimi ve daha saglam, otoparkli ve bahçeli yasam alanlarinin insa edilmesiyle devam ediyor.

 

Bagcilar Günesli Mahallesi 8. Sokak’ta bulunan 14 ayri bina ile 52 bagimsiz birimin yikimi ilçe sakinlerinin katilimiyla yapildi. Yikim sirasinda konut sahipleri ile mahalleliler davul zurna esliginde birlikte halay çekti. Yikimi gerçeklestirilen binalarin yerine iki blok halinde asansörlü, otoparki bulunan bahçeli ve depreme dayanikli konutlar insa edilecek.

BAGCILAR BÜYÜK BASARILARA IMZA ATIYOR

Bagcilar’in, kuzeyinde TEM otoyolu, batisinda basin ekspres yolu, dogusunda eski Istanbul güneyinde ise D-100 karayolu ve havalimani olan 22 kilometre karelik, 752 bin 250 nüfusa sahip bir ilçe oldugunu belirten Bagcilar Kaymakami Erdal Çakir, 1992’den bu yana çok sey degistigini söyledi. Çakir, söyle konustu:

“Bagcilar’da 43.340 parsel üzerinde 200 metrekarenin altinda parseller var. Binalar bu dar alanlara sikistirilmis. Park ve yesil alan yok. 22 yilda çok sey degisti. Fiziki degisikligin yani sira Bagcilar halki da degisti. Insanlar Bagcilar’i güzellestirme adina iç dönüsüm yasadilar. Kentsel Dönüsümde amaç bir binayi yikip yerine daha yenisini yapmak degildir. Amaç, insanlara daha yasanir bir çevre sunmaktir. Eger yasadigimiz çevre bizi sikiyorsa, çocuklarimizin oyun alani yoksa, nefes alacak yerimiz yoksa kentsel dönüsümün vakti gelmis demektir.”  Bagcilar Belediyesi’nin bu anlamda çok büyük basarilara imza attigini da belirterek Baskan Lokman Çagirici’ya tesekkür etti.

ÜMIT EDIYORUM KONUTLAR 18 AYDAN ÖNCE TESLIM EDILECEK

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici da konusmasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Basbakanligi döneminde 5 Ekim 2012’te Kentsel Dönüsümü baslattigini hatirlatti. Devletin projeye kira yardimi yaptigini ve kredi desteginde bulundugunu kaydeden Çagirici, belediyenin de yeni imar planlari yaparak katki sagladigini anlatti. Kentsel dönüsüme ilçe sakinlerinin de hazir oldugunun altini çizen Çagirici, yerinde dönüsüme önem verdiklerini söyledi. Çagirici, “Binalari yikip yerine otoparkli, asansörlü, sosyal ve kültürel alanlari olan yeni yasam merkezleri insa ediyoruz. Bugün de 2 bin metrekarelik alanin dönüsümünü gerçeklestiriyoruz.” dedi. Bir zamanlar mandira ve fabrikalarin oldugu Bagcilar’in yasadigi degisime dikkat çeken Çagirici, ilçenin metro hatti, tramvay istasyonu, 5 yildizli otelleri, yeni ticaret alanlarina sahip oldugunu söyledi. Çagirici, ilçenin gelismesine katkida bulunan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas’a tesekkür etti. Bagcilar’da yüzde 70 civarinda degisim ve dönüsümün yasanacagini da kaydeden Çagirici, eskiden 100 metrekare dairenin 100 bin TL oldugunu belirterek, yeni insa edilen asansörlü ve otoparkli dairelerin ise 300 bin TL degerinde oldugunu kaydetti. Kentsel Dönüsüm’de mal sahibi ile müteahhitin kazandigini vurgulayan Çagirici, yikimi yapilan alandaki konutlarin 18 aydan daha erken bir zamanda sahiplerine teslim edilecegini ümit ettigini sözlerine ekledi.

AK Parti Ilçe Baskani Ismet Öztürk de Bagcilar’da kentsel dönüsümün karsilikli anlasma ile gerçeklestigini belirterek,“Caddelerimiz ve sokaklarimiz kalabaliklasti. Binalarimiz yoruldu. Ülkemizde bir deprem gerçegi de var. Artik kentsel dönüsüm kaçinilmaz oldu.” dedi.

“DUYGULANDIM ANCAK MUTLUYUM”

Kirk yila yakin süre oturduklari konutlarinin yikilmasindan dolayi duygulandiklarini belirten mülk sahipleri, depreme dayanikli yeni binalarda oturacak olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirttiler. Mülk sahipleri Baskan Lokman Çagirici’ya güvendiklerini söylediler. Yikim sirasinda çok duygulandigini ifade eden konut sahibi Zehra Yayla (60) da evini 40 yil önce tugla ve kumdan yaptiklarini söyledi. Yayla, “Evlerimiz gecekondu. Depreme dayanikli degildi. Bu korkuyla yasiyorduk. Insallah evlatlarim ve torunlarimla birlikte depreme dayanikli, otoparkli konutlarda yasayacagiz.” dediler.

Konusmalarin ardindan halk oyunlari ekibi davul zurna esliginde Diyarbakir yöresine ait halk oyunlarindan örnekler sergilerlerken, konutlarin yikimi gerçeklestirildi.

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false