Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Davutoglu “Esenlerde kentsel dönüsüm olmak üzere bütün projelerin takipçisiyim”

Davutoglu “Esenlerde kentsel dönüsüm olmak üzere bütün projelerin takipçisiyim”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu "Esenlerde isaret etmistim. O zaman söylemistim basbakandim Esenlerden baslayarak Istanbul’u tekrar yasanabilir nitelikte yeniden insa etmemiz lazim. Buradaki kentsel dönüsüm olmak üzere bütün projelerin

Haber /Elmas Aydogan

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, partisinin Esenler teskilatiyla ve halkla bulustu. Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda Partililerle bulustuktan sonara ilçe merkezine geçen Davutoglu’na, Genel Baskan Yardimcilari; Abdullah Basçi, Selim Temurci, Il Baskani Isa Mesih Sahin, Ilçe Baskani Mustafa Kaplan ve partililer eslik etti.

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan selamlama konusmasinin ardindan Ilçe merkezinde Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu basin mensuplarinin sorularini cevapladi.

“Biz Esenlerde birinci parti olacagiz”

Davutoglu “Esenlerde ikinci Parti degil birinci parti olacak yani siyasette hatirlarsaniz basbakanligi birakirken söyle bir ifade kullanmislardi. Düsük profilli Basbakan biz o zaman düsük profilli basbakan olmamak için o basbakanligi biraktik. Düsük profilli bir parti kurmayiz biz. Partimiz yüksek profilli olacak. Ikinciligi razi olan bizim partimize gelmesin. Biz Esenlerde birinci parti olacagiz, yani Türkiye dede birinci parti olacagiz. Bugün ki anketler öylesine daha seçim ortaminda degiliz. Insanlar korku psikolojisinde davraniyorlar. Bunlarin hepsi anlasilir. Insallah göreceksiniz Esenlerde birinci parti olacagiz, Istanbul dada Türkiye dede birinci parti olacagiz. Iddiamiz bu.”

“Buradaki kentsel dönüsüm olmak üzere bütün projelerin takipçisiyim.”

Davutoglu, daha sonra ilçede basin mensuplarinin Esenlerle ilgili sorularina cevap verdi. Davutoglu “Istanbul’da takip edilen yanlis imar politikalariyla sebebiyle ortaya çikan yapiyi Esenlerde isaret etmistim. o zaman söylemistim basbakandim Esenlerden baslayarak Istanbul’u tekrar yasanabilir nitelikte yeniden insa etmemiz lazim. Buradaki kentsel dönüsüm olmak üzere bütün projelerin takipçisiyim.

“Bugün Esenlerde çoktan bu süreç tamamlanmis ve en iyi sekilde Esenler bu dönüsümü gerçeklesmisti”.

Davutoglu “Simdide eskiler bu bölgelere varos muamelesi yaparlardi. Suanda Istanbul’un nüfusunun en canli kesimi bu bölgelerde yasamaktadir. Bu ilçede yasayan vatandaslarimizin kent onuruna yakisan en güzel konutlarda yasamasi gerekir. Imkânlari en genis sartlara kavusturmasi için her seyi yapacagiz. Bir anlamda Esenler Istanbul’da kentsel dönüsüm merkez üssü olacak ve burada da hatirlarsaniz basbakanlik döneminde Türkiye genelinde imar yasasi sonrada Istanbul’da özel yasa çikaracagiz demistim. Eger o zaman o yasayi çikarmis olsaydik eger engellenmemis olsaydi. Eger bir çete imar ranti üzerinden servetine servet katan bir çete bize karsi trolleri harekete geçirmemis olsaydi. Bugün Esenlerde çoktan bu süreç tamamlanmis ve en iyi sekilde Esenler bu dönüsümü gerçeklesmisti”.

Davutoglu” Dikey mimarinin hakim oldugu ve sagliksiz bina stokunun oldugu yapidan Esenler çikarilacak.”

Askeri alan Kentsel dönüsümle ile ilgili ise Davutoglu “o dönem benim imzamla çikan birçok proje basbakanligim dönemimde özellikle takip ettigim bir proje idi ama maalesef istenilen neticeler istenilen sekilde gerçeklesmedi. Geldigimizde o dönüsüm insan onuruna Istanbul’a yakisir sekilde gerçeklesecek. Dikey mimarinin hakim oldugu ve sagliksiz bina stokunun oldugu yapidan Esenler çikarilacak. Bunun kimsenin süphesi olmamali."

Davutoglu esnaf ziyaretlerinin ardindan Esenler Birlesik Esnaf Odasini ve Esenler Ortopedik Engelliler Dernegini ziyaret etti.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı