Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Davutoglu HDP`yle köprüleri atti

Davutoglu HDP`yle köprüleri atti

Basbakanlik`tan yapilan açiklamada Basbakan Ahmet Davutoglu`nun HDP ile yapacagi görüsmenin iptal edildigi belirtildi. Açiklamada, "Ayni masayi paylasmanin anlami kalmamistir" denildi.

 Davutoglu HDP`yle köprüleri atti

Basbakanlik`tan yapilan açiklamada Basbakan Ahmet Davutoglu`nun HDP ile yapacagi görüsmenin iptal edildigi belirtildi. Açiklamada, "Ayni masayi paylasmanin anlami kalmamistir" denildi.

Basbakan Ahmet Davutoglu, yeni anayasa konusunda Meclis’teki muhalefet parti liderleriyle yapacagi görüsme kapsaminda HDP ile görüsmekten vazgeçti. Basbakanliktan yapilan açiklamada,“HDP yöneticileri tarafindan yapilan açiklamalar, ülkeyi kutuplastirmayi amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yasama yönündeki kadim kültürü ile bagdasmayan, çatisma ve gerilimden medet uman sig bir siyasi tutumun yansimasidir. Bu üslupsuz yaklasimla görüsmenin, ayni masayi paylasmanin anlami kalmamistir” ifadeleri yer aldi. 


Basbakanlik internet sitesinde yer alan bir açiklama ile Basbakan Ahmet Davutoglu’nun, HDP ile yapacagi görüsmeyi iptal ettigi belirtildi. 

Açiklama su sekilde: “Sayin Basbakanimiz 1 Kasim seçimlerinin ardindan dört yillik istikrar döneminde milletimizin bekledigi köklü reformlari, tüm kesimlerle diyalog içinde gerçeklestirebilmek için kapsamli bir görüsme süreci baslatmistir. Kendisinin hiçbir fark gözetmeden ülkemizdeki her görüs ve fikirden sivil toplum örgütleri, aydinlar, isçi-isveren temsilcileri ile diyaloga verdigi önem saygideger kamuoyunun malumudur. Bu çerçevede 7 Haziran seçimlerinin ardindan da benzer bir sürecin takip edildigi, ülkemizi çok daha ileri bir seviyeye ulastirmak için ortak akla ulasmak amaciyla mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler de dahil detayli bir uzlasma süreci yürütüldügü hafizalardadir.

‘TÜRK SIYASI HAYATINDA YENI BIR GELENEK TESIS ETMEK IÇIN BASLATILAN SÜREÇ’

1 Kasim seçimlerinden sonra da Sayin Basbakanimiz, 47.8 milyon geçerli oyun 23.6 milyonunun oyunu almis güçlü bir tek basina iktidar süreci baslamis olmasina ragmen demokrasi kültürüne saygi ve uzlasmaya verdigi önem sebebiyle yine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi parti genel baskanlarindan ayrim yapmaksizin randevu talebinde bulunmustur. Meclisin ve ülkenin önünde basta Yeni Anayasa olmak üzere gerçeklestirilmesi gereken önemli reformlar, meclis içtüzügü ve bütçe konulari bulunmaktadir. Türk siyasi hayatinda yeni bir gelenek tesis etmek için baslatilan bu süreç, uzlasma kültürünü hakim kilmak için bir sanstir. Bu talep tüm siyasi partilere oy veren vatandaslarimizin demokratik tercihlerine sayginin da bir sonucudur.

‘USLÜPSUZ YAKLASIMLA GÖRÜSMENIN ANLAMI KALMAMISTIR’

Ancak, son bir hafta içinde, HDP yöneticileri tarafindan yapilan açiklamalar, bu anlayis ile taban tabana zit, ülkeyi kutuplastirmayi amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yasama yönündeki kadim kültürü ile bagdasmayan, çatisma ve gerilimden medet uman sig bir siyasi tutumun yansimasidir. Bu yaklasim ile HDP yöneticileri siyaseti sorun çözme araci olarak degerlendirecek bir siyasi olgunluga sahip olmadiklarini bir kez daha ortaya koymuslardir. Bu üslupsuz yaklasimla görüsmenin, ayni masayi paylasmanin anlami kalmamistir.

‘TÜM TERÖR ÖRGÜTLERI ILE MÜCADELE KESINTISIZ DEVAM EDECEK’

Tüm bu süreç son derece seffaf bir sekilde kamuoyunun gözleri önünde gerçeklesmistir. Kamuoyunda olusturulmaya çalisilan alginin tersine Sayin Basbakanimizin görüsme talebi asla terörle mücadeledeki kararli tutumu tartistirmak degildir. Ülkemizin ve milletimizin huzuru ve refahi için yürüttügümüz terörle mücadele süreci, kesinlikle pazarlik konusu degildir. Güvenlik güçlerimiz bu hedef dogrultusunda kararli bir mücadele yürütürken, ilgili bakanlarimiz ve kurumlarimiz da, vatandaslarimizin magduriyetini gidermek için fedakâr bir çaba içerisindedirler. Milletimizi arkaik anlayislarla; anti-demokratik, baskici söylemlerle ve silah tehdidi ile sindirmeye dönük eylemler içindeki tüm terör örgütleri ile mücadele kesintisiz devam edecektir.

‘BU KÜLTÜRLE BAGINI KOPARMIS KISILERLE YÜRÜTÜLECEK BIR DIYALOG ORTAMI BULUNMAMAKTADIR’

Sayin Basbakanimiz ayak basmadik il birakmadigi yurdumuzda aziz milletimizin tüm ‘çay ikrami’ davetlerini tereddütsüz kabul etmis, gönlü genis Anadolu insaninin misafirperverliginin simgesi olan bu daveti asla geri çevirmemistir. Bu kültürle bagini koparmis kisilerle bu anlamda yürütülecek bir diyalog ortami bulunmamaktadir.”

kaynak;Cumhuriyet Gazetesi



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı