Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DAVUTOĞLU İSTANBUL BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ

DAVUTOĞLU İSTANBUL BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “İstanbul Basın Buluşması” programında basın mensupları ile bir araya geldi.

1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya basın mensupları yoğun ilgi gösterirken Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci ve İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bu seçimler sadece iktidar degisimi olmayacak, bu seçimlerin sonucunda, tüm dünyada gelecek Partisi olarak Cumhuriyetimizin 100 yılında demokrasi eşitlik refah değerleri yüksek bir gelecek var diyoruz.

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanına Erdogana 25 Yıl önce ne yapıldıysa şimdi sayın İmamogluna da aynı şey yapıldı. Hukuksuzluk yapıldı. Bizlerde Sayın İmamoğlu'na destek vermek oradaydık. Bizler 70 li yılları bu ülkeye yaşatmayacağız . İnsanları bir birine kırdırmayacağız. Seçimlere gidiyoruz bu kötü gidişin düşünürlerin düşünmediği özgürlüklerin kısıtlandığı bir ülke istemiyoruz.

Konuşmasında ana dilde eğitime değinen Davutoğlu, “Maalesef AK Parti iktidarı vaktinde bizim de içerisinde olduğumuz reformları, bir tanesi de Kürtçe öğretmeni yetiştirme ve Kürtçeyi yaygınlaştırma, şeklen sürdürüyor. Bahçeli korkusunda, Perinçek korkusundan devam ettiremiyor. Geldiğimizde Kürtçeye bu toprakların has dili olarak gereken hürmet gösterilecek, seçmeli ders uygulaması yaygınlaştırılacak, kimse de Kürtçe konuşmak ya da herhangi bir dil. Biliyorsunuz, Çerkezce konuşan gençlere nahoş bir şey yaşatılmıştı. Bütün diller bizim için mukaddestir çünkü diller Allah’ın insanlara bir lütfudur, nimetidir, hepsine saygı gösteren bir anlayışı hakim edeceğiz” diye konuştu.

“Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yani pelikanlar olayı gerçektir”

Davutoğlu sözlerine, “Beni engel olarak gördüler, üç ihtiraslı kişinin öncülüğünde tatbiki bunda Erdoğan’ın haberi vardı bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yanı pelikanlar olayı gerçektir” diye devam etti.
Programda, Genel Başkan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını tek tek yanıtladı. Buluşma, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

AYM’NİN HDP KARARI

Ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki bloke kararına ve kapatma davasına da değinen Davutoğlu, şunları söyledi:

“AYM’nin HDP ile kararı usulen de yanlıştır. Ben siyasi partiler ile ilgili kapatma, birtakım müeyyideler uygulama vs. siyasi partilerin kapatılması üzerinden siyasetin dizayn edilmesine karşıyım. Terörle mücadeleyi kendi bazında doğasında kararlı bir şekilde yürüttüm. En kapsamlı terörle mücadeleyi bizim dönemimizde yaptığımızı herkes bilir. Ama siyasi mücadele siyasi alanda yapılır. Siyasi partinin kapatılmasına esasen karşıyım. Kapatmanın çözüm olmadığı da aşikar. Son alınan karar da bir ön tedbir gibi alınan kararda esastan usul olarak da doğru bulmadığımı değişik vesileler ile ifade ettim.”

“ERDOĞAN İKİ DÖNEMİ BİTİRDİ”

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve adaylık konusu hakkında da konuşan Davutoğlu, şunları vurguladı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukuken aday olması hele hele Cumhurbaşkanı meclisi feshederse mümkün değil. Olmaması lazım. Çünkü bunlar kaçırarak anayasal düzenlemesi yaparken, ‘dönem yeni başlıyor bundan sonra iki dönem’ gibi bir ifade yazmadıkları için aslında Sayın Erdoğan iki dönemi bitirdi. Ama bu istismar edilecek bir konu. Sanki muhalefet olarak biz Erdoğan’ın adaylığından korktuğumuz için şeklinde gündeme getiriyormuşuz gibi anlaşılmasın diye bunu gündeme getirmiyoruz. Ama hukuken aslında meşruiyeti tartışmalı olması bir kenara aday olması hele hele meclisi feshederek de olması hiç söz konusu olmaması lazım.”

 



Anahtar Kelimeler: DAVUTOĞLU İSTANBUL BASINI ARAYA GELDİ
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı