Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

DEM Parti Esenler İlçe Başkanı Mehmet Önal “kayyum zihniyetiyle belediye işgal edilmiştir”

DEM Parti Esenler İlçe Başkanı Mehmet Önal “kayyum zihniyetiyle belediye işgal edilmiştir”

Hakkâri Belediyesine Atanan kayyum nedeniyle bazı illerde Valilik kararı ile 3 gün boyunca Meydanlarda eylem etkinlik ve basın açıklaması yasağı getirildi.

DEM Parti Esenler İlçe Başkanı Mehmet Ünal “kayyum zihniyetiyle belediye işgal edilmiştir”

Hakkâri Belediyesine Atanan kayyum nedeniyle bazı illerde Valilik kararı ile 3 gün boyunca Meydanlarda eylem etkinlik ve basın açıklaması yasağı getirildi. Bu kapsamda DEM Parti Esenler ilçe başkanlığı basın açıklamasını ilçe binası önünde gerçekleştirdi. 

“Biz bu ülkede barış istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz.”

DEM Parti Esenler İlçe Başkanı Mehmet Ünal “ İki gün Hakkâri Belediyemizde 100 binlerce halkımız oylarıyla seçilmiş belediye başkanımızın çeşitli nedenlerle gözaltına alınmış.  Haksız hukuksuz bir şekilde belediye başkanımız görevden alınarak yerine her zamanki gibi alışık olduğumuz kayyum zihniyetiyle belediye işgal edilmiştir.  Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyetinin üçüncü büyük partisiyiz.  İrade irade deniliyor, milli irade deniliyor. Hatta bazı iktidarlar iktidar güçleri tarafından ama Kürt‘te gelince irade değil. Kürt iradesi hiçe sayılıyor. 100 binlerce kişinin iradesiyle seçimi Sayın belediye başkanı görevden alınıyor ve yerine Hakkâri Valisi haksız ve hukuksuz bir şekilde atanıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunu ileride karşı işgalci ve inkârcı zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz.  Ve böyle yaklaşıyoruz. Biz bu ülkede barış istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz. Bu ülkede ülkenin kaynaklarının savaşa değil emekliye işçiye yurttaşlara eşit adi bir şekilde dağılmasını istiyoruz. 

“20 yıldır tekçi değilse Hamurabi kanunlarıyla yönetmek isteyen kişilere burada sesleniyoruz” 

Ünal “Oysaki bize irademize dayatılan bir savaş vaziyeti var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sebebi ne olursa olsun biz bu ülkede süt döken kedi değiliz. 1000 yıllardır bu ülkede kurtuluş‘un da da bu ülkenin bütün yapılarında da emeği geçen emek veren Kürt halkıyız. Kürt halkının iradesiyiz. Burada bu ülkeyi 20 yıldır tekçi bir zihniyetle Hamurabi kanunlarıyla yönetmek isteyen kişilere buradan sesleniyoruz. Oh, bismillah çekip sevinmesinler. Son gülen iyi güler diyoruz. biz bu irademizin her zaman her yerde arkasındayız. biz bu sistemin hakları üzerinde Türki’nde, Arap’ında, Acem’inde, kür dün’de devrimcilerin de sendikacılarında siyasi demokrat kitle örgütlerinin de üzerinde uyguladığı inkarcı ve imhacı zihniyeti kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.”

“100.binlerce Esenler halkının haklarının iradesinin temsilcisiyiz.”

Ünal “Biz burada bulunan arkadaşlar sadece Esenler’den DEM parti örgütü değil. Burada siyasi Esenler’de bulunan siyasi parti temsilcileri. Ayrıca CHP ilçe Örgütü başkanı Cemal Kaya aramızda. Ve yerel basın mensupları aramızda. DİSK sendikası aramızda, bizim kurumlarımızdan anya-kader ve bölgeler Partisi aramızda ve buradaki on binlerce 100.binlerce Esenler halkının haklarının iradesinin temsilcisiyiz. Biz varış istiyoruz kardeşlik istiyoruz biz bu ülkenin kaynaklarının savaşa değil barışa harcanmasını istiyoruz. ve bu duygularla bu duygularla herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli