Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Denizciligin dogasindanmis!

Denizciligin dogasindanmis!

Daha önce "Ölüm madenciligin fitratinda var" diyen Hükümetin Sile`deki kurtarma faciasina yönelik açiklamasi sasirtmadi. Bakan Yildirim ölümleri normallestirdi, "Denizciligin dogasinda bu var" dedi.

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, kurtarma ekibinin “kahramanca” mücadele verdigini ve onlari kimsenin denize çikmalari için zorlamadigini ileri sürdü. Bakan Yildirim, suçu gazetecilere atmayi da ihmal etmedi: “Yalan yanlis haberler yapildi.”

Yildirim, Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Haber Is Sendikasinin 50. kurulus yil dönümü törenine katildi. Burada konusan Bakan Yildirim, “Deniz üzerinde beni kurtarin diye çirpinan insanlara yardim için kendi hayatlarini riske atip feda etmistirler. 4 kazazedeyi kurtarmis ama bu arada kendi hayatlarini feda etmislerdir. Allah mekanlarini cennet eylesin. Ailelerine de bassagligi diliyorum” dedi.

Cemil Özben kaptana 7 kuvvetinde havada denize çikmayi hiç kimsenin zorlamadigini savunan Yildirim, denizciligin “zor bir meslek” oldugunu söyleyerek, “Bir kaza sonucu arkadaslarimizi kaybettik. Bunun üzerine bazi yalan yanlis haberler de yapildi. Biz arkadaslarimiza üzülmekle kalmadik, bir de böyle asli astari olmayan kafalarda soru isaretleri olusturan bazi haberleri düzeltmekle mesgul olduk. Her meslegin zorlugu yaninda ilave zorluklari vardir. Deniz sakinken herkes kaptanlik yapar. Önemli olan firtinali havada gemiyi salimen limana ulastirmaktir. Denizciler her denize çiktiklarinda yakinlariyla helalleserek çikarlar. Denizciligin dogasinda bu vardir” ifadelerini kullandi. (ANTALYA)


CEMIL KAPTAN UGURLANDI

Sile’de, alabora olan kurtarma botunun kaptani Cemil Özben, son yolculuguna ugurlandi. Özben’in cenazesi, evinin önünde helallik alindiktan sonra Üsküdar Küçüksu Camii’ne getirildi. Cenazeye Ulastirma Bakan Yardimcisi Yahya Bas, Üsküdar Belediye Baskani Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Baskani Hasan Can, Sile Belediye Baskani Can Tabakoglu ve Kiyi Emniyetinden çok sayida mesai arkadasi katildi. Bu arada Cemil kaptanin esi Gülay Özben, gözyaslarina boguldu. Özben, kendisine uzatilan mikrofonlara konusacak durumda olmadigini söyledi. Cemil Özben’in yakinlari ve mesai arkadaslari da gözyasi döktü. Cenaze, daha sonra Kandille Mezarligina götürüldü. (ISTANBUL)



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli